Ysit ja Norppa kohti uutta

Päättävät. Ysien laulussa muistettiin niin opettajia kuin koulukavereitakin, Anssi Kelan kappaleeseen 1972 tehdyillä uusilla sanoilla. Kuva Auli Henriksson
Harjurinteen koulun yhdeksännen luokan oppilaat olivat oikeutusti pääosissa yläkoulun juhlassa lauantaina.

LOVIISA Harjurinteen yläkoulun kevätjuhlaa vietettiin lauantaiaamuna oppilaista, henkilökunnasta ja vieraista täyttyneessä salissa. Iloinen juhla sisälsi musiikkia, runoja, puheita ja haikeuttakin.

Ysit päättävät pitkän yhteisen matkan. Oppilaiden puheen piti Ville Koponen, joka listasi hauskasti mitä koulussa on opittu, niin köksässä tiskaamista kuin ruotsin tunnilla itsensä esittelyä.

– Älykkäät ja ei niin älykkäät päähänpistot ovat jääneet mieleen, olemme kokeneet yhdessä paljon. Nyt tiemme eroavat ja lähdemme uusiin suuntiin. Jotkut ovat jo varmoja mitä haluavat opiskella, osa ei. Olen oppinut teidät tuntemaan, ja tiedän, että jokainen löytää oman paikkansa ennemmin tai myöhemmin, Koponen sanoi muille yseille ja kiitteli myös opettajia jotka ovat opettaneet miten selvitään suuristakin ongelmista.

Saunaan

Koulun pitkäaikainen biologian ja maantiedon opettaja Timo Noroviita lähetettiin ansaituille eläkepäiville. Vihta kainalossa ja koivunlehtiseppele päässä Noroviita kertoi suuntaavansa mökille Porvooseen, jossa sauna jo odottaa lämpimänä.

Noroviita sai raikuvat aplodit seisovalta yleisöltä palatessaan yleisön joukkoon jätettyään koulun avaimen ja virkakortin näyttämöllä taskuistaan.

Eläkkeelle. TImo Noroviita lähetettiin eläkepäiville. Vihdalle tuli käyttöä heti juhlan jälkeen. Kuva Auli Henriksson