Ympäristötaiteen näyttely jatkuu – Isaac Cordal Lapinjärvelle

Konkelo. Hirsirakennelma viimevuotisesta työpajasta. Kuva Henrik Lund
Kansainvälinen ympäristötaiteen työpaja ja näyttely jatkuu Lapinjärven luonnossa 19.- 24.11.

LAPINJÄRVI Ympärivuotinen näyttely saa nyt jatkoa tunnetun espanjalaisen taiteilijan, Isaac Cordalin saapuessa työskentelemään Lapinjärvelle. Samalla Land Art Lapinjärvi laajenee yhteisöllisellä taideteoksella.

Galicialaisperäinen Isaac Cordal on tunnettu kantaaottavista miniatyyriveistoksistaan. Suomessa hänen töitään on esillä myös UPEA18-näyttelyssä Espoon Karakallion ympäristössä. Cordal on kuulu teostensa kekseliäästä sijoittelusta julkisivuihin muun muassa Pariisissa, Brysselissä ja Malmössa.

– Ympäristötaide on rakennettuun kulttuuriympäristöön tai luonnonympäristöön tehtyä taidetta Ympäristötaideteos voi olla myös teko, tapahtuma tai prosessi, määrittelee Land Art Lapinjärven toteuttaja, kuvataiteilija Antonio Arosa.

Taiteilijoiden työskentelyä voi seurata Lapinjärven luonnossa 19.-24.11.

Konkelo ja labyrintti

Viime kesänä Land Art Lapinjärvi toi uutta potkua Lapinjärven taide-elämään tuottamalla paikkakunnalle kansainvälisen ympäristötaiteilijoiden ryhmän.
– Polku-labyrintti, hirsirakennelma Konkelo sekä ontosta lehmuksesta työstetty viidakkorumpu ovat yhä esillä Lapinjärven maastossa. On mielenkiintoista nähdä, miten eri vuodenajat vaikuttavat teoksiin, sanoo Antonio Arosa.

Arosa dokumentoi yhdessä Henrik Lundin ja Petri Rantapään kanssa teosten muovautumista. Valokuvista kootaan nettigalleria sekä kiertävä näyttely.

Tervetuloa Land Art Lapinjärvi -näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 24.11. kello 13, jolloin lähtee opastettu kävely Wasargårdilta, Järventaustantie 22.

Kävely kulkee metsäpolkua pitkin noin 1,5 km matkan paikoin kivisessä maastossa. Varaudu sään ja maaston mukaisesti. Avajaisissa kallion laella upeissa maisemissa tarjoillaan ruokaa ja juomaa tulen äärellä.

Land Art Lapinjärven toteuttajat ja tuottajat ovat Antonio Arosa, Henrik Lund ja Petri Rantapää Lapinjärveltä sekä Marit Hohtokari Helsingistä itään –hankkeesta.