Ylinopeutta ja promilleja

Valvontaa. Poliisi pysäytti ylinopeutta ajavien matkateon. Arkistokuva Auli Henriksson
Moottoritiellä kuljettaja päästeli yli 170 kilometrin tuntivauhtia ja Valkontiellä mies ajoi ylinopeutta tukevassa laitamyötäisessä.

Poliisipartio pysäytti 1.7. kello 17.20 Valkontiellä Loviisassa miehen, joka ajoi ylinopeutta. Tiellä on nopeusrajoitus 80 kilometriä tunnissa, kun mies huristeli 100 kilometriä tunnissa.
Pysäytettäessä miehelle suoritettiin puhalluskoe ja kävi ilmi, että mies on promillen humalassa. Hänet kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja sen tulos oli melkein yhtä korkea.
Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa jäi poliisin haltuun.

Hurjaa vauhtia moottoritiellä

Nuori mies on ajanut henkilöautolla moottoritiellä kovaa ylinopeutta Kotkan suuntaan Loviisan kohdalla valtatie seitsemällä 29.6. kello 22. Poliisipartio oli suorittamassa nopeusvalvontaa, kun he mittasivat 120 km/h rajoitusalueella itään päin menevälle ajoneuvolle nopeuden 172 km/h varmuusvähennyksien jälkeen.

Henkilöauto saatiin pysäytettyä ja kuljettaja määrättiin heti väliaikaiseen ajokieltoon. Onneksi tapahtuma-aikaan tien pinta oli kuiva ja liikennettä oli harvakseltaan, minkä lisäksi kuljettaja oli yksin autossaan. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.