Yli 400 lastensuojeluilmoitusta

Kasvussa. Lastensuojeluilmoitukset lisääntyivät viime vuonna Loviisassa ja Lapinjärvellä yli sadalla. Kuva: Mostphotos
Lastensuojeluilmoitusten määrä kasvoi yli sadalla Loviisan ja Lapinjärven alueella viime vuonna. Ilmoituksia tehtiin 417.

LOVIISA, LAPINJÄRVI Loviisan perusturvalautakunnan viime vuoden toimintakertomuksen mukaan lastensuojelussa ei viime vuoden alkupuolella kyetty täysin noudattamaan lastensuojelulain määräaikoja. Palvelutarpeiden arvioiden valmistumisessa määräaika ylittyi viidessä tapauksessa. Uudenmaan aluehallintovirasto teki tästä selvityspyynnön ja hyväksyi annetun selvityksen.

– Syynä määräaikojen ylityksiin oli muun muassa lastensuojelun kasvanut työmäärä. Vuonna 2018 yhteistoiminta-alueella tehtiin yhteensä 417 lastensuojeluilmoitusta, kun niitä edellisvuonna tehtiin 311, lasten ja nuorten palvelujen palvelupäällikkö Jaana Iivonen selvittää toimintakertomuksessa.

Sijoitettuna tai huostassa 20 lasta

Lastensuojelulain mukaan sijoitettuna tai huostassa oli viime vuonna yhteensä 20 lasta, kun määrä edellisvuonna oli 15. Hoitopäiviä oli yhteensä 4 085 eli 90 aiempaa enemmän. Eniten hoitopäiviä oli perhehoidossa, lähes 1 600, ja ammatillisessa perhekodissa, noin 1 450. Laitoshoitopäiviä oli runsaat tuhat.

Lastensuojelun kasvaneen työmäärän vuoksi kuluvan vuoden talousarviossa muutettiin eläkkeelle siirtyneen terveydenhoitajan toimi lastensuojelun sosiaalityöntekijän viraksi.