Skanska myöntää rakennusvirheensä aiheuttaneen katon romahtamisen

Romahdus. Skanska myöntää rakennusvirheensä. Käytävän katto näytti aamulla tältä. Kuva Arto Henriksson
Rakennusyhtiö Skanska on kertonut Yle Uutisille, että yhtiön alustavan selvityksen mukaan Loviisan Harjurinteen koulun ruokalan viime yönä sattunut sisäkaton osittainen romahdus johtui Skanskan tekemästä rakennusvirheestä.

HARJURINNE Skanska talonrakennuksen Lahden tulosyksikön johtaja Jarkko Koskipalon Yleisradiolle antaman haastattelun mukaan Skanska on jo ilmoittanut asiasta Loviisan kaupungille. Yhtiö pyrkii kiireellisesti tekemään tarvittavat purku- ja korjaustyöt.

Skanskan edustajat kävivät tänään Harjurinteen koululla tutkimassa koulun ruokalan käytävän sisäkaton levyjen putoamista. Koskipalo ei vielä tässä vaiheessa erittele, millaisesta rakennusvirheestä on kyse, koska selvitys on yhä kesken.

Koskipalon mukaan katto koostui muun muassa puukoolauksesta ja kipsilevyistä. Kipsilevyjen alla oli putkia sekä mineraalista puhallusvillaa. Alimpana oli lisäksi pehmeitä akustiikkalevyjä.

Skanskan arvion mukaan mukaan koulussa ei ole muualla rakenteeltaan vastaavanlaista sisäkattoa. Loviisan Sanomien käydessä paikalla vastaavanlaista kattorakennetta oli ehjänä vielä ruokalan käytävän Ratakadun puoleisessa länsiosassa.

Skanskan Koskipalo kertoi Yle Uutisille, että pudonnut sisäkatto pitää nyt purkaa hallitusti.

– Viranomaisetkin varmaan ottaa osaltaan siihen kantaa, miten purkutyö tulee huolellisesti ja turvallisesti suunnitella sekä toteuttaa, että ei tule mitään henkilövahinkoja sen takia, Koskipalo kertoi Ylelle.

Koskipalo ei halunnut ottaa kantaa siihen, oliko katto Skanskan omien vai jonkin aliurakoitsijan työntekijöiden rakentama. Hän toteaa Ylelle, että Skanska on vastuussa asiasta ja vastaa virheestä.