Itä-Uudenmaan luonto- ja eläinavusteiset hyvinvointiyrittäjät uskovat, että yhdessä toimimalla saavuttaa enemmän.

KUGGOM Itäisellä Uudellamaalla toimii Luo hyvää -yritysryhmähanke.
Se syntyi, kun kuusi samanhenkistä luonto- ja eläinavusteisia palveluja tarjoavaa yrittäjää tapasi ja päätti yhdistää voimansa. Yrittäjien toimintaa yhdistää se, että kaikessa toiminnassa mukana on luonto ja eläimet.

Yksi heistä, liljendalilainen Malena Blomqvist on ollut tyytyväinen yhteishankkeeseen. Hän tarjoaa eläinavusteista lyhytterapiaa kodinomaisessa ja kiireettömässä ympäristössä
Käsivarrella kiipeilee hamsteri, joka vie lähiympäristön ihmisten huomion Kuggomissa järjestetyssä seminaarissa.

– Hamsteri vie huomion. Se on hyvä. Näin se menee. Tämä on sitä terapiaa.
Blomqvist kertoo, että hanke on antanut hänelle mahdollisuuksia verkostoitua muiden alan yrittäjien kanssa. Se on ollut mieluisaa.

– Olen saanut hahmotettua ja kehitettyä toimintaa muiden toimijoiden avulla. Koko ajan tulee lisää ideoita toimintaan.

Blomqvist kertoo, että hän on myös kouluttautunut hankkeen aikana.
– Olen opiskellut esimerkiksi sosiaalipedagogista hevostoimintaa, neuropsykiatrista valmentajatoimintaa ja kouluttaudun sosiaalisten taitojen ryhmäohjaajaksi. Tästä on ollut tosiaan apua.

Yhtä mieltä hankkeen hyödyistä on Marijo Honkonen, joka tarjoaa muun muassa sosiaalipedagogista hevostoimintaa Pernajassa.
– Minulle hanke on edesauttanut verkostoitumista. Yrittäjät ovat aika yksin yleensä. Nyt kun meillä on tämmöinen porukka, niin olemme ideoineet ja tehneet paljon yhdessä.

Honkosen mukaan mukavaa on jo se, että voi puhua jonkun kanssa, joka ymmärtää millaista alan yrittäjyys on.

Fakta
  • Green Care on vihreää hoivaa ja voimaa. Luonto ja elävä ympäristö vähentää stressiä, laskee verenpainetta ja edistää vuorovaikutustaitoja.
  • Luonto- ja eläinavusteisuus on laaja käsite. Se voi tarkoittaa esimerkiksi puutarhan hoitoa, luonnossa liikkumista, eläinten katselemista, rapsuttelua ja ruokkimista, yhdessä oloa ja kahvihetkiä nuotiolla.