Villekullan lapset ovat tottuneita taidenäyttelykävijöitä

Omat työt seinällä. Julia, Adam, Elin, Ella, Aaron ja Casper tutustuivat näyttelyyn maanantaina. Kuva Auli Henriksson
Galleria Theodorissa on avautunut lasten taideteosten näyttely.

LOVIISA Villekullan päiväkodin Råddjur -ryhmästä Julia, Adam, Elin, Ella, Aaron ja Casper tutkivat tarkkaan Galleria Theodorissa esillä olevia töitä. Nuorten työpajan metsäaiheinen työ on syntynyt vanhaan rullaverhoon ja siitä bongataan yksityiskohtia. Ryhmässä on kaikkiaan 19 lasta, joista 11 kävi Theodorissa maalaamassa satumetsä-aiheisen työn, jotka ovat nyt näyttävästi esillä gallerian takahuoneen seinällä.

Villekullan ryhmä on tottunut taidenäyttelyissä kävijä. Galleriaan tullaan aina kun näyttely vaihtuu, sijainti muutaman kymmenen metrin päässä tekee vierailut helpoiksi. Nyt, kun omat työt ovat esillä, on hienoa olla paikalla. Lapsille on menneistä Galleria Theodorin näyttelyistä ehkä eniten jäänyt mieleen se, jossa oli tehty taidetta hyödyntäen karkkipapereita, pussinsulkijoita ja vetoketjuja.

Myös kotona tai koulussa

Galleria Theodorissa oli joulukuussa taidepiste, jossa oli lapsille paperia, värejä ja siveltimiä. Nyt näyttelyssä olevat työt ovat gallerian taidepisteessä syntyneitä, myös kotona ja koulutunneilla syntyneitä töitä on saanut tuoda näyttelyyn.

Kaktuksia. Näyttelyssä on myös kivoja keramiikkatöitä. Kuva Auli Henriksson

Esillä on maalauksia, keramiikkaa ja piirustuksia. Näyttely on avoinna 10.2. saakka. Galleria sijaitsee osoitteessa Mariankatu 21 ja on avoinna tiistaista perjantaihin kello 12-17 sekä lauantaisin kello 11-15.