Viljam Sandvik jälleen maajoukkuepaidassa

Tositoimiin. LJK:n kasvatti Viljam Sandvik pukee viikonloppuna maajoukkuepaidan päälleen. Kuva Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto
Suomen U16-maajoukkue pelaa tulevana viikonloppuna neljän maan turnauksessa kotimaassa. Mukana on loviisalaisväriä.

LOVIISA LJK:n kasvatti loviisalainen Viljam Sandvik on mukana jälleen alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Pelipaikkakunnat ovat Pieksämäki ja Mikkeli. Suomen joukkueen lisäksi turnauksessa pelaavat Ruotsi, Tshekki ja Venäjä.

Mitä odotuksia nuorella miehellä on viikonlopun maajoukkuekomennuksesta?
– Kiva nähdä maajoukkuekavereita pitkästä aikaa ja odotan kovia pelejä, vastaa Sandvik.

Suomi kohtaa perjantaina 8.2. Pieksämäellä Tshekin, lauantaina 9.2. vastassa Mikkelissä on Venäjä ja sunnuntaina 10.2. turnaus päättyy Mikkelissä otteluun Ruotsia vastaan.
Viljamin isä Keijo Sandvik löytää eroja nuoren miehen pelaajaroolista Jokereiden ja maajoukkuepelien välillä.
– Jokereiden pelit ovat fyysisempiä maajoukkuepeleihin verrattuna. Maajoukkueessa Viljamilla on isompi rooli ja hän saa enemmän vastuuta. Maajoukkueessa häneen selkeästi luotetaan, kertoo Keijo Sandvik.

Mitä uutta maajoukkueessa pelaaminen on tuonut Viljamin omaan harjoitteluun tai arjen tekemiseen?
– Keskittymistä yksityiskohtaisemmin pieniin asioihin ja harjoittelun laatuun, vastaa Viljam.

16 vuotta maanantaina täyttäneellä Viljamilla on takanaan kuluvalla kaudella kahdeksan maajoukkuepeliä, 36 ottelua B-nuorten SM-sarjassa ja 4 ottelua C-nuorten SM-sarjassa.
Kahdenkymmenenkolmen viikon aikana, viime syyskuusta helmikuulle, on kertynyt 48 sarjaottelua ja tähän harjoituspelit päälle.

Maajoukkueen otteluita pystyy katsomaan Leijonat.fi -sivuston livestreamin kautta. Mikkeliin ja Pieksämäelle on lähdössä myös Viljamin vanhempia, isovanhempia, sisaruksia ja muitakin sukulaisia kannustamaan paikan päälle.