Vie vanhus ulos -kampanja käynnissä

LOVIISA/LAPINJÄRVI  Jo monena syksynä järjestetty Vie vanhus ulos -kampanja on jälleen meneillään. Mukana kampanjassa ovat myös Loviisa ja Lapinjärvi.

Vie vanhus ulos -kampanjassa haastetaan vapaaehtoisia iäkkäiden ulkoiluystäviksi. Kampanja on osa Ikäinstituutin valtakunnallista Voimaa vanhuuteen -hanketta.
Viime vuonna kampanjassa ulkoiltiin 79 paikkakunnalla, muun muassa Loviisassa. Tämän vuoden tavoitteena on ylittää sadan kunnan raja.
Moni kotona tai palvelutalossa asuva iäkäs ihminen ei pääse yksin ulos heikentyneen liikkumiskyvyn, muistiongelman, yksinäisyyden tai kaatumisen pelon vuoksi. He tarvitsevat tuekseen ulkoiluystävän.
Mukaan ulkoiluystäviksi haastetaan yrityksiä, järjestöjä, koululaisia, yhteisöjä, läheisiä ja naapureita.
– Tutkimusten mukaan 80 vuotta täyttäneistä yli puolet kokee vaikeuksia puolen kilometrin kävelyssä. Ulkoiluapua siis tarvitaan, suunnittelija Heli Starck Ikäinstituutista toteaa.
– Ulkona liikkuminen on merkittävä hyvinvoinnin edistäjä. Se virkistää ja rauhoittaa mieltä, kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa sekä terästää muistia. Ulkoilu tarjoaa elämyksiä sekä yhdessäoloa.
Loviisassa kaupunki on kouluttanut yli 40 ulkoiluystävää. He tekevät vapaaehtoistyötä ympäri vuoden.
Vie vanhus ulos -kampanjasta kiinnostuneet saavat Loviisassa kotipalvelun kautta parhaiten tietoa kotona asuvista vanhuksista, jotka kaipaavat ulkoiluseuraa. Hoivakoteihin ja palvelutaloihin kannattaa ottaa yhteyttä suoraan ja sopia ulkoilupäivistä sekä kellonajoista.
Lapinjärvellä voi ottaa yhteyttä vanhustyön palvelupäällikköön Tiia Gustavsoniin puh. 044 720 8003 tai tiia.gustavson@lapinjarvi.fi
Kampanjaan osallistutaan kirjaamalla ulkoilukertoja vievanhusulos.fi -sivustolle.
Ulkoilukampanja jatkuu 5.10. saakka. Kampanja huipentuu valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään vanhustenviikon torstaina 5.10.