Radalla. Silk Bullet ja Jukka Torvinen ylsivät voittoon.
Sadesää piiskasi Loviisan ravirataa maanantaina, mutta rata pysyi ohjastajien mukaan hyvässä kunnossa. Dramatiikalta ei tälläkään kertaa vältytty.

LOVIISA. Loviisan illan Toto4-peli lähti käyntiin Scarlet Darbanin voitolla. Kouvolalaistamma on kilpaillut pitkän aikaa hyvässä kunnossa ja napsinut totosijoja, mutta nyt oli viimein vuorossa voitto. Ville Tonttila ohjasti Scarlet Darbanin heti lähtökiihdytyksessä johtoon, eikä luovuttanut paikkaansa lainkaan.
– Lähdöt ovat olleet niin kovia, että menestys on ollut tiukassa, kuskin pukilla istunut Tonttila kommentoi voittoa.

Seuraavassa lähdössä nähtiin vauhtia mailin matkalla. Viime raveissa hevosen kanssa kumoon mennyt Jorma Ruokonen ohjasti Sacagawean johtoon ja vaikutti jo karkaavan muilta, kun Antti Teivainen usutti pelisuosikki Rive Best Yetin takaa-ajoon. Loppusuoralla Teivaisen ajokki piti varmaan voittoon.
Kolmannen totoneloskohteen suosikiksi pelattiin Ari Moilasen Dark Defender, joka kuitenkin pilasi suorituksensa pitkään laukkaan. Johtopaikkaa piti Tiger Mint, mutta Teemu Keskitalon ohjastama Precocius Pal sai kirivaihteen päälle ja kurotti turpansa ensimmäisenä maaliviivalle.
– Kiva ja rehellinen hevonen, kehui Keskitalo ajokkiaan.
Keskitalolla on edelleen hevosia Loviisan raviradalla, mutta hänellä on rakennuspuuhat kesken. Oma valmennustoiminta alkaa Myrskylässä syyskuussa.

Toto4-pelin päätti suomenhevosten ryhmäajo, jossa Teemu Keskitalo ajoi Vektorian johtoon. Suosikki Arvon Herra seurasi sen rinnalla, mutta sekin oli loppusuoralla voimaton, kun Ari Moilanen usutti Issakan Poudan hurjaan loppukiriin. Nelospelin oikean rivin arvoksi tuli himpun vajaat 50 euroa.

Jännitystä

Ei kahta ilman kolmatta. Ravien alussa nähtiin taas onnettomuus, kun kokematon Jylhätuli äityi potkimaan ohjastajaansa etusuoran lopussa. Koko valjakko kaatui hurjan näköisesti selälleen radan sisäpuolella olevaan syvään ojaan. Ohjastaja Ari Skyttä oli kuitenkin heti jaloillaan ja apua saatiin paikalle, mutta Jytkytuli-ruuna makasi ojassa jumissa kärryineen ja valjaineen. Meni parikymmentä minuuttia, ennen kuin hevonen lopulta saatiin ylös vetisestä nalkistaan. Sekä ohjastaja että hevonen säilyivät pahemmitta vammoitta.

Sen sijaan viime raveissa kovia kokenut Nyyti-Maria Timonen sai balsamia haavoihinsa, kun hänen valmentamansa Silk Bullet voitti illan toisen lähdön.
– Hevonen on vähän kuuma, mutta nyt se sai hyvä lähdön. Se on vähän erikoinen hevonen, eikä aina edes tiedä mihin suuntaan se lähtee voltista, Silk Bulletin rattailla istunut Jukka Torvinen tuumasi.

Satu Pitkänen