Hienoja esityksiä. Lukioiden yhteinen tanssiohjelma oli yllätyksellinen ja näyttävä. Kuva: Marita Itävuori
Lukioiden abiturientit jättivät koulunsa eilen torstaina ja perjantaina oli perinteisten vanhojen tanssien vuoro. Tarjolla oli huikea esitys, joka vei aikamatkalle tanssin ja musiikin maailmaan.

LOVIISA Loviisan lukion ja Lovisa Gymnasiumin yhteensä 22 tanssiparia tarjosivat vauhdikkaan esityksen liikuntahallissa. Esitys alkoi perinteisillä paritansseilla ja huipentui opiskelijoiden itse suunnittelemiin tanssiesityksiin. Tarjolla oli siis paljon uutta ja ennen näkemätöntä.

Loviisan lukion toisen vuosikurssin oma esitys oli koottu tanssijoiden ideoista.
– Halusimme esityksestä meidän kaikkien näköisen. Kävimme ideat rauhassa läpi. Pojilla esillä oli maskuliinisuus ja tytöt halusivat mukaan rakkautta, Jere Peräkylä kertoi. Hän toimi yhdessä Ellen Kolun kanssa tilaisuuden juontajana.

– Alku oli perinteistä, omissa esityksissä saimme pukea ajatuksiamme tanssin muotoon. Vain mielikuvitus oli rajana, Peräkylä lisäsi.

Tänä vuonna tanssijoilta oli vaadittu erityistä joustavuutta, sillä Loviisan lukion oppilaat ovat opiskelleet väistötiloissa ja siksi tanssiharjoituksia on pidetty myös Agricolahallissa Koskenkylässä.

Lida Haddas ja Rasmus Järventaus tanssin pyörteissä. Kuva: Marita Itävuori
Ilo irti! Kuva: Marita Itävuori.
Ville Koponen ja Jere Peräkylä ovat olleet parhaita ystäviä jo esikoulusta lähtien. Kuva: Marita Itävuori
Lukioiden ”vanhojen” tanssiesitykset häikäisivät. Lopputuloksesta näki, että tansseja oli harjoiteltu tunti jos toinenkin. Kuva: Marita Itävuori

Lisää vanhojen tansseista tiistain paperilehdessä.