Vanhakylän vanha kalustehalli peruskorjataan liike- ja tuotantotiloiksi

Herää eloon. Pernajan Vanhakylässä sijaitsevan entisen kalustehallin peruskorjaukset ovat alkaneet. 2500 neliömetrin halliin on tulossa jälleen liiketiloja sekä tuotanto- ja varastotoimintaa. Kuva: Arto Henriksson
Loviisan Vanhakylässä sijaitsevaa entistä Leppälän kalustehallia on ryhdytty peruskorjaamaan. Noin 2500 neliömetrin halliin on tulossa uutta liiketilaa sekä tuotanto- ja varastotilaa.

VANHAKYLÄ Vanhan Porvoontien varrella sijaitseva yksikerroksinen rakennus näytti pitkään lähes hylätyltä ja olevan lähes romahtamispisteessä, mutta yksi rakennuksen omistajista Matti Raatikainen kertoi, että rakennuksen takaosa on viime vuodet toiminut lähinnä varastona.
Raatikaisen mukaan rakennuksen reunaan törmäsi taannoin raskas ajoneuvoyhdistelmä, jonka seurauksena rakennus vaurioitui ja näytti olevan romahtamassa.

Porvoontien puolelle tulossa liiketiloja

– Nyt rakennuksen rakenteiden ja julkisivun sekä sisätilojen peruskorjaukset ovat alkaneet, ja tarkoituksena on rakentaa tienpuoleiselle osalle liiketiloja, joissa voisi toimia esimerkiksi autoliike, Raatikainen valotti.
Entisen kalustohallin itäsiivessä on jo aloittanut toimintansa joensuulainen TKR-konserniin kuuluvan Oy TKR Coatings Ltd:n pinnoitetehtaan tuotantolinja sekä varasto.
– Tiloissa toimii muitakin vuokralaisia ja uusista vuokrasopimuksista neuvottelut ovat vielä kesken. Palataan niihin myöhemmin, Raatikainen kertoi.
TKR Marketing Oy:n liikevaihto oli viime vuonna noin 1,5 miljoonaa euroa, ja TKR Coatingsin liikevaihto oli runsaat 0,5 miljoonaa euroa.
Ennen uutta moottoritietä paikalla toimi muun muassa suuri Leppälän kalustehalli, huoltoasema sekä baari.

Ilmakuva Vanhakylän hallista (Google maps)