Vanhakylän Tokmanni irtisanoi useita työntekijöitä väärinkäytösten takia

Väärinkäytöksiä. Tokmannin Vanhakylän myymälästä irtisanottujen määrä on yhtiön mukaan "pienempi kuin kylillä puhutaan". Tarkkaa lukumäärää yhtiö ei silti halunnut kertoa. Kuva: Arto Henriksson.
Loviisan Vanhakylässä toimiva Tokmanni -myymälä on irtisanonut useita työntekijöitä taloudellisten väärinkäytösten takia. Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen vahvisti torstaina iltapäivällä LS:n tiedot useista väärinkäytöksistä, mutta ei halua kertoa tarkemmin irtisanottujen lukumäärästä eikä tekotavoista.

VANHAKYLÄ Loviisan Sanomien saamien vahvistamattomien tietojen ja alueella liikkuvien huhujen mukaan irtisanottuja ja irtisanoutuneita olisi yhteensä jopa kymmenkunta.
Toimitusjohtaja Mika Rautiainen ei kerro irtisanottujen ja irtisanoutuneiden tarkkaa lukumäärää, mutta kiistää arviot kymmenestä työpaikkansa jättäneestä.
– Muutamien, mutta ei kymmenen, työntekijöiden työsuhde on Vanhakylässä päättynyt. En osaa nyt tähän tarkemmin sanoa, mutta tieto kymmenestä irtisanotusta on joka tapauksessa väärä, Rautiainen totesi.

– Tämä on kaikin puolin ikävä asia, ja näiden ihmisten sekä Tokmannin välinen asia, enkä halua mennä tässä yksityiskohtiin. Haluamme olla tässä diskreettejä, Rautiainen kertoi.
– On ollut henkilöitä, jotka ovat jääneet kiinni väärinkäytöksistä. Heidän kanssa on keskusteltu ja päädytty siihen, että he eivät jatka yhtiön palveluksessa, Rautiainen muotoili.

”Holmöilyä on kuulemma ollut”

– Hölmöilyä on kuulemma ollut, mutta (työnantaja) on ampunut haulikolla kärpästä, kertoi tapausta sivusta seurannut lähde Loviisan Sanomille.
– Työnantajalla ei ole tässä ollut muuta vaihtoehtoa. Siellä on vähän erityyppisiä tapauksia ollut, ja ollaan päädytty siihen, ettei työsuhteita voida jatkaa, Rautiainen totesi.

Tokmannin Vanhakylän myymälän toiminta jatkuu väen tilapäisestä vähenemisestä huolimatta normaalisti. Myymässä uudistettiin elintarvikepuoli ja järjestettiin kesäkuun alussa Grand Opening-avajaistapahtuma.