Uutta tienpintaa 650 000 eurolla

Ydinkeskustassa laajat asfaltointiyöt ovat edenneet ripeästi. Uusi päällystys edellyttää, että putket ovat kunnossa kadun alla.

LOVIISA Kaupungin keskustan alueella on kevään aikana tehty asfaltointitöitä useassa paikassa.

– Työt ovat edenneet hyvin. Ollaan reippaasti jo loppusuoralla pois lukien Rantatie, joka on oma projektinsa, kaupungin yhdystekniikan päällikkö Markus Lindroos kertoo.

Asfaltointityöt alkoivat sisääntuloteiltä. Läntiselle sisääntulotielle rakennetaan lisäksi keskisaarekkeet turvallisuuden parantamiseksi.

Myös joitain sorapintaisia katuja on vielä asfaltoimatta.

Rahaa päällystystöihin kuluu noin 650 000 euroa.

– Lisäksi Vesiliikelaitos kaivaa katuja auki ja Rantatieprojekti on omansa.
– Emme lähde päällystämään, jos putket ja kaapelit eivät ole kunnossa.
100 kilometriä katua

Lindroosin mukaan Loviisassa on kaava-alueilla noin 100 kilometriä, josta nelisenkymmentä sorapäällysteisiä. Niitä asfaltoidaan vuosittain 2–4 kilometriä, määrärahoista riippuen.

Kaikkia sorapintaisia teitä ei ole aikomusta asfaltoida. Sorapintaisiksi jäävät pienet ja vähän liikennöidyt kadut sekä ne, joiden perusrakenne ei mahdollista asfaltointia.

– Viimeisen viiden vuoden aikana katutöitä on saatu aika hyvin eteenpäin. Toivottavasti määrärahat pysyvät samalla tasolla.

Asfaltointityöt keskittyvät tänä vuonna pääosin keskustan alueelle. Mahdollisesti uutta pintaa laitetaan vielä Liljendalissa.