Kuningattarenkadun ankkurin ja Mannerheiminkadun väliselle osuudelle ei enää saa pysäköidä. Järjestely parantaa liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta.
Kuningattarenkadulle on asetettu pysäköintikielto Mannerheiminkadun ja Brandsteininkadun väliselle osuudelle.

LOVIISA. Kuningattarenkadulle on asennettu uusi pysäköintikieltokyltti, joka kieltää pysäköimisen Ankkurinpuiston ankkurin ja Mannerheiminkadun väliselle osuudelle.
Kyseessä on keskustan vilkkain risteys. Kieltokyltti koskee etelästä pohjoiseen, eli apteekin suuntaan, ajavia autoja.
– Pysäköintikielto on paikallaan turvallisen kääntymisen ja ryhmittymisen kannalta, tuumaa ylikonstaapeli Olli Reini.
– Toiveita pysäköintikiellosta on tullut sekä loviisalaisista että päättäjiltä, lisää kaupungin teknillinen johtaja Ulf Blomberg.

Hän uskoo, että uusi kieltokyltti vaikuttaa liikenteeseen positiivisesti kahdella tavalla.
– Turvallisuus paranee, kun autot eivät seiso liian lähellä Mannerheiminkatua, joka on keskustan vilkkain katu ja liikenteen oletetaan kulkevan sujuvammin, kun risteysalueella pääsee ryhmittymään oikein, Blomberg kuvailee.
Toimenpiteen seurauksena parkkipaikkojakaan ei häviä kuin pari kappaletta. Poliisi pyytää huomioimaan uuden kieltokyltin välittömästi.
– Pienessä kaupungissa ihmiset eivät aina huomioi muuttuvia liikennejärjestelyjä. Liikennemerkki on kuitenkin voimassa asennushetkestä lähtien ja väärästä pysäköinnistä rapsahtaa sakkolappu, Reini muistuttaa.