Uusi ensihoitoasema tulossa Vanhakylään

Uudistuksia. Ensihoitoyksiköiden toimintavalmiutta parannetaan ja vähennetään yöaikaisia ns. ambulanssityhjiöitä. Kuva Lauri Asanti
Loviisa on saamassa uuden ensihoitoaseman. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ja Loviisan kaupunki ovat aloittaneet noin 200 neliömetrin suuruisen aseman suunnittelun.

PORVOO, LOVIISA Asema sijoittuu Vanhakylän ABC:n läheisyyteen. Hanke on tarkoitus toteuttaa vuoden 2018 loppuun mennessä.

HUS haluaa parantaa etenkin Lapinjärven ja Loviisan alueiden yöaikaisen päivystyspotilaiden tavoitettavuutta. Lisäksi muutos tehostaa myös Porvoon itäosien saavutettavuutta. Muutos sisältyy Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen talousarvio- ja taloussuunitelmaehdotukseen 2018-2020. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos toteuttaa ensihoidon Porvoon sairaanhoitoalueen kunnissa.

HUS varautuu muutoksella lainsäädännön vaatimuksiin ja yhdenmukaistaa ensihoidon johtamistoimintaa muiden HUS-sairaanhoitoalueiden kanssa. Ensihoitoyksiköiden toimintavalmiutta parannetaan ja palvelutason muutoksilla nopeutetaan ympärivuorokautista päivystyspotilaiden tavoitettavuutta sekä vähennetään yöaikaisia ns. ambulanssityhjiöitä.

Ensihoidon palvelutason ylläpitämiseksi ensihoidon käytössä olevia tiloja parannetaan myös rakentamalla Sipoon pelastusaseman yhteyteen noin 140 neliömetrin suuruinen majoitustila, joka valmistuu vuoden 2018 alkuun mennessä.