Uuden kansalaisopiston henkilöstön kielitaitovaatimuksiin tehtiin tarkennus

Loviisan kaupunginvaltuuston kokous kesti keskiviikkoiltana ainoastaan 28 minuuttia. Kuva: Marita Itävuori
Kansalaisopistojen hallinnollinen yhdistäminen eteni jälleen piirun verran kaupunginvaltuustossa keskiviikkoiltana.

LOVIISA Henkilökunnan kielitaitovaatimuksiin tuli Rkp:n ehdotuksesta tarkennus, jonka valtuusto hyväksyi yksimielisesti. Valkon kansalaisopisto ja Lovisa Medborgarinstitut yhdistyvät ensi vuoden alussa yhdeksi kaksikieliseksi kansalaisopistoksi.

Timo Noroviita (vihr.) totesi rehtorien ja vastuuopettajien kielivaatimuksista, että C1-taso tuntuu kovin korkealta. Kansalaisopistojen rehtori Merja Sillanpää vastasi, että C1-taso on tarkoitettu rehtorille ja opistosihteerille, mutta vakituiselle henkilöstölle vaatimus ei ole toisen kotimaisen osalta kuin se, mitä korkeakoulututkinnossa vaaditaan. 150 tuntiopettajaa vaatimus ei koske.

Thomas Rosenberg (r.) piti kansalaisopistojen yhdistämispäätöstä hyvänä ja periaatteellisesti tärkeänä. Rkp teki lisäyksen, jonka mukaan tuntijaossa pitää kohdella eri kieliryhmiä tasa-arvoisesti ja ottaa huomioon väestön kielisuhteet huomioon ottaen. Nina Björkman–Nystén (r.) kannatti Rosenbergin ehdotusta. Lisäys hyväksyttiin yksimielisesti.

Asunto-omaisuuden luovutus aporttisopimuksella Loviisan Asunnot Oy:lle sekä aravarajoituksellisten kiinteistöjen myynti perustettavalle yhtiölle hyväksyttiin yksimielisesti. Loviisan Asunnot Oy on kaupungin kokonaan omistama tytäryhtiö. Se on perustamassa tytäryhtiön, jonka toiminta rajoittuu ARA-vuokratalojen omistamiseen ja vuokraukseen.

LOTES-yleisosakaavan muutos Kuningattarenrannan osalta päätettiin asettaa vireille. Kuningattarenrantaan on tulossa asuntomessualue.

Pertti Lohenoja (sd.) kritisoi valtuustoaloitteiden hidasta käsittelyä.
– Tässä pitäisi skarpata erityisesti elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksessa, koska suurin osa aloitteista koskee sen toimialaa.

Mia Aitokari (r.) sai eron elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan jäsenyydestä. Hän katsoi että jäsenyys lautakunnassa voisi vaarantaa hänen puolueettomuutensa kaupungin tarkastuslautakunnan jäsenenä.

Aitokarin tilalle elinkeino- ja infrastruktuurilautakuntaan valittiin Marina Bruce (r.).
Varajäseneksi lautakuntaan valittiin Kenneth Hansson (r.).

Alla livetallenne valtuuston kokouksesta 17.4.2019.