Uudella veneellä kohti kisakautta

Uusi vene. Magnus Sederholm tähtää MM-kultaan uudella veneellä.
Pernajan vesillä harjoittelevat kilpaveneilijäveljekset Magnus ja Sebastian Sederholm saivat veneurheilukipinän paikallisista kyläkisoista, joita he olivat pieninä ensin seuraamassa ja myöhemmin mukana kisoissa.

LOVIISA Magnus Sederholm ajaa kilpaa F4 -luokassa, takana on kisoja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Viime vuonna hän otti muun muassa SM-hopeaa ja tänä vuonna tavoitteena on ajaa MM-kultaa. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan Imatralla kesäkuussa, toinen Englannissa heinäkuun alussa ja kolmas Liettuassa elokuussa. Mestaruuden ratkaisevat kokonaispisteet kolmesta kisasta.
– Syyskuussa on vielä EM-kisat Saksassa, Sederholm mainitsee.

Sanottua
Intensiivistä lähitaistelua.
Magnus Sederholm

Hän ajaa tässä luokassa neljättä vuotta, sitä ennen pienemmissä luokissa.
F4 -veneillä ajetaan lyhyillä radoilla, kierroksella on mittaa noin puolitoista kilometriä. Kierroksia ajetaan 10-20.
– Intensiivistä lähitaistelua, toiset kilpailijat voivat olla 10 sentin päässä, ja aina joskus kolahtaakin. Huippunopeus on 120 kilometriä tunnissa.
Motor Mix Racing Teamin kuljettajana ajava Sederholm saa tälle kaudelle aivan uuden veneen. Veteen vene pääsee heti kun kelit sallivat, eli kun avovettä on ollut parisen viikkoa.
– Tämä on ollut aina haaveena. Koko F4 -kisamaailma on kuin minulle tehty.

Mitalia kirkkaammaksi

Pikkuveli Sebastian Sederholm kilpailee off shore -luokassa. Tätä V60/50 -luokkaa ajetaan vain Pohjoismaissa, Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Sederholm on kilpaillut luokassa kaksi kautta eli alkamassa on kolmas.
Veneurheilu on kiinnostanut aina, pienenä hän muistelee olleensa katsomassa kyläkisoja ja kun isoveli Magnus alkoi harrastaa kilpaveneilyä, pääsi hän seuraamaan kilpailuja vielä tarkemmin. Off Shore -kisat käydään avomerellä ja veneillä ajetaan ”niin kovaa kuin uskaltaa”, hymyilee Sederholm.
Vauhtia veneillä tässä luokassa on noin 50 solmua, eli noin 90 kilometriä tunnissa. Veneessä on kuljettajan lisäksi navigaattori, Sederholmin parina jaa Axel Kurki.
– Kyllä kesä menee tässä touhussa, mutta se on hauskaa. Talvisin parannellaan ja rakennellaan venettä. Tämä on hyvä aloitusluokka, kuljettajan tulee olla 15-vuotias ja navigaattorin 13-vuotias, kertoo Sederholm.
Autourheiluun verrattuna laji ei hänen mielestään ole kallis. Veneitä ja moottoreita voi löytää myös käytettynä.
Viime vuonna Imatralla Sederholm otti SM-pronssia. Tälle kaudelle tavoitteena on kirkastaa mitali.

Off shore -luokassa. Sebastian Sederholm kisaa tällä kaudella ensimmäisen kerran 10.6. Kalkkirannassa.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here