Työ palkitsi Teemu Keskitalon

Torstaipäivä oli ravipäiväksi Loviisassa erikoinen. Siitä huolimatta yleisö löysi paikalle ennen sateen alkamista.

LOVIISA Virolahtelainen, pikemminkin valmentajana tunnettu Jukka-Pekka Hukkanen otti illan kolmannessa lähdössä ensimmäisen voittonsa sitten vuoden 2011. Hän ohjasti samassa tallissa valmentavan Kaisa Räsäsen Three Dee Nodon maaliin ykkösenä tiukassa loppukirissä. Tänä vuonna Hukkanen on ajanut kilpaa jo yli 20 kertaa, ja kakkossijoja oli ennen eilistä kertynyt seitsemän.

Toto4-pelin avasi Tapio Perttunen illan toisella voitollaan. Hänen oma valmennettavansa Joker Photo päätyi ravaamaan kuolemanpaikalle, eli johtavan rinnalle. Se ei ruunaa haitannut laisinkaan, vaan se kehitti hurjan loppukirin ja voitti mailin matkan kilometriajalla 1.14,6, joka jäi vain neljä kymmenystä Loviisan rataennätyksestä. Perttusen illan ensimmäinen voitto tuli ensimmäisen lähdön MAS Aristocratilla.
Suomenhevosten tasoitusajossa voiton peri ylämaalainen ori T.T. Rokuli.
– En ollut ajanut hevosta aiemmin, joten valmentaja Tuomas Pölläsen ohjeiden mukaan mentiin. Hevosella on hyvä jakso, ja kuolemanpaikalta ajettiin, ohjastaja Kari Rosimo kertoi taktiikasta.

Suomenhevoslähdön jälkeen taivas aukeni ja yleisö pakeni sisätiloihin.
Kolmannessa T4-kohteessa kaikissa tämän vuoden Loviisan raveissa kilpaillut Vintage Gentleman oli omaa luokkaansa. Teemu Keskitalo antoi itse kasvattamalleen, omistamalleen, valmentamalleen ja ohjastamalleen ruunalle menoluvan viimeisellä takasuoralla, ja se venytti eron maalipaalulle tullessa kymmeneen metriin.
– Minulle sanottiin, ettei tästä tule ravuria. Nyt työ ja maltti alkaa vihdoin palkitsemaan, Keskitalo iloitsi.
Hän on aloittamassa syksyn aikana valmennustoimintaa Myrskylässä. Lähdössä sijoittui toiseksi Grace Sofia, jonka omistaja on Keskitalon avovaimo Viivi Hovi. Tamman valmentaja on tällä hetkellä haminalainen Terhi Vanhala.

Amatööriohjastajien SM-liigan osalähtö päätti Toto4-pelin. Teemu Keskitalo ajoi tässäkin lähdössä rohkeasti eteenpäin Precious Palilla. Sen takana seurasi lappeenrantalaisen Petteri Kivelän suojatti Bonehill’s Glide, joka ei ollut kilpaillut sitten viime syksyn. Se sai tilaa loppusuoralla, ja kiri vahvasti voittoon.
– Hevosessa ei ole ollut varsinaisesti mitään vikaa, mutta treenikelit olivat huonot koko talven. Seuraava startti saattaisi olla kuun lopussa Loviisassa, Kivelä suunnitteli.
Toto4-peli ei tuonut suuriakaan yllätyksiä, sillä oikean rivin arvoksi tuli vain reilut 5 euroa.
Lämminveristen kovassa ryhmäajossa nähtiin tasainen maaliintulo, kun Markku Kinnusen Lucky Angel Face leikkasi maaliviivan vain karvan verran ennen Arto Laaksosen Si See Seata.

Loviisan torstairavit olivat siitä harvinaiset, ettei yhdessäkään toto-lähdössä ollut yhtään poisjääntiä tai ohjastajanvaihdosta.

Satu Pitkänen