Tuntematon sotilas kärjessä, Onneli ja Anneli kakkosena

Suosituin. Tuntematon sotilas oli niin Loviisan kuin koko maan katsotuin elokuva. Kuva: Juuli Aschan/Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Tuntematon sotilas oli Kino Marilynin katsotuin elokuva viime vuonna. Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen keräsi myös hyvin yleisöä. La La Land oli kolmanneksi suosituin.

Lokakuun lopussa ensi-iltansa saanut Tuntematon sotilas oli katsotuin elokuva koko Suomessa. Sen näki yli 900 000 ihmistä.

Loviisassa kuvattu Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen keräsi lähes 215 000 katsojaa ja oli maan kahdeksanneksi suosituin elokuva. Sen ensi-ilta oli tammikuussa.

Tutut tytöt. Onneli ja Anneli ovat loviisalaisyleisön suosikkeja. Kuva: Heli Sorjonen

La La Land, joka pitää Loviisassa kärkilistan kolmatta sijaa, oli koko maan tilastoissa seitsemäs. Elokuvalla oli noin 260 000 katsojaa.

Kino Marilynissä kymmenen kärkeen nousivat myös Itse Ilkimys 3, Star Wars: The last Jedi, Yösyöttö, Satayksivuotias joka jätti laskun maksamatta ja katosi, Pirates of the Caribbean: Salazar´s Revenge, Ikitie ja Solsidan.

Koko maassa elokuvateattereissa tehtiin viime vuonna uusi katsojaennätys. Katsojia oli kaikkiaan 8,9 miljoonaa. Peräti 26 elokuvaa sai viime vuonna yli 100 000 katsojaa. Kotimaisia elokuvia vuoden top 30-listalta löytyy seitsemän. Kaikki ylittivät 100 000 katsojan rajan.