Kärkinelikkoon. Teemu Karjalainen ja muu Torin joukkue eteni selkeän voiton jälkeen neljän parhaan joukkoon. Kuva Carita Liljendahl
Salibandyn ykkösdivisioonaa tänä syksynä dominoinut Loviisan Tor on kaikessa hiljaisuudessa edennyt pitkälle salibandyn Suomen Cupissa.

LOVIISA Eilen illalla pelattiin Loviisan liikuntahallissa cupin puolivälieräottelu Tor-Kirkkonummi Rangers.

Runsas fanijoukko mukana

Jo ottelun alkulämmittelyissä oli nähtävissä, että liikuntahallissa on tavallista enemmän sähköä ilmassa. Kakkosdivarissa pelaava Rangers oli tuonut mukanaan huhujen mukaan kolme bussilastillista faneja, jotka kannustivat omiaan villisti.
Torin maaliin asteli loistosyksyn pelannut Niko Nordström. Puolustukseen Iiro Liede ja Jimmy Sved. Hyökkäämään Asko Santero, Andreas Hietala ja Jonas Hällfors. Ensimmäinen vaihto meni tasaisissa merkeissä. Sitten kentälle Jere Jokinen, Conny Lindblom, Peik Salminen, Jesse Tolvanen ja Nicolas Malmberg. Kakkosen ollessa kentällä nähtiin ottelun avausmaali ja valitettavasti Torin pömpeliin. Kirkkonummi siirtyi 0-1 – johtoon ajassa 01.07. Tor ei moisesta hätkähtänyt, sillä Sami Aalto tasoitti heti seuraavassa hyökkäyksessä lukemiksi 1-1. Teemu Karjalainen syötti.
Jonas Hällfors teki Torin toisen maalin pelikellon näyttäessä 02.19 – lukemia. Jonas siirsi maalin edustalle eksyneen pelivälineen verkon perukoille ammattimiehen varmuudella. Syöttöpiste Asko Santerolle. Torin kolmosessa pelasivat torstaina Sami Aalto, Joni Kelloniitty, Dan Forsström, Teemu Karjalainen ja Atte Silvennoinen.
Ottelun ensimmäisestä rangaistuksesta vastasi itse Peik Salminen. Alivoimaa pelaamaan Torilta Joni Kelloniitty, Dan Forsström, Andy Hietala ja Jimmy Sved. Jäähystä selvittiin ilman takaiskuja. Molemmat joukkueet yrittivät saada kontrolloidun hyökkäyspelin aikaan siinä onnistumatta. Pelin toinen rangaistus ajassa 07.55 tarjosi Torille mahdollisuuden tehdä hajurako vieraisiin. Kentälle tulivoimaa edustamaan Iiro Liede, Asko Santero, Jesse Tolvanen, Peik Salminen ja Jonas Hällfors. Ylivoimamaalia ei nähty vieläkään.
Ottelun kolmas loviisalaismaali nähtiin ajassa 12.45 Asko Santero toimi maalintekijänä ja Jonas Hällfors antoi namupassin. Loviisa oli siirtymässä kuskin paikalle pysyvästi.

Tor teki ensimmäisen erän lopulla taktisen virheen. Pelikellon näyttäessä 19 minuuttia Tor läksi hyökkäämään ja menetti pallon lähes heti vieraille. Kavennus 3-2 tuli pahaan paikkaan. Tor olisi voinut pitää palloa omalla alueellaan syötellen ja vasta viime hetkellä lähteä hyökkäämään. Ensimmäinen erä oli armotonta sähellystä ja pukukoppeihin siirryttiin Torin ansaituissa 3-2 – johtolukemissa. Torin paras pelaaja avauserässä oli maalivahti Niko Nordström.

Kirkkonummi taistelee

Toiseen erään saapui, jos mahdollista, vieläkin taistelevampi vierasjoukkue. Joukkueiden näennäinen taitoero korvattiin henkisellä otteella, joka Rangersilla oli vielä tässä vaiheessa lujempi kuin kotijoukkueella. Rangers laittoi kampoihin aina ja kaikkialla. Peli oli edelleen säheltämistä molemmilla joukkueilla eivätkä syötöt tai maalilaukaukset löytäneet millään perille.
Ajassa 28.54 oltiin lähellä maalintekoa. Jimmy Sved syötti Asko Santeron maalintekoon, mutta maalivahti torjui. Toisessa päässä Niko Nordström piti kotijoukkuetta pelissä mukana torjunnoillaan.
Dan Forsström teki hänelle tyypillisen maalin ajassa 31.11. Dan kiersi kenttää kuin kissa kuumaa puuroa ja lopulta ampui maannuoliaisen maaliin tehden lukemiksi 4-2.
Ajassa 33.13 nähtiin illan komein maali. Peik Salminen syötti pitkän ja tarkan syötön Jesse Tolvasen lapaan ja Jessellä oli malttia kiertää maalivahti. Lukemat 5-2. Näissä luvuissa lähdettiin myös viimeiselle tauolle.

Tor sai kolmanteen erään hyvän alun. Sami Aalto käynnisti syötöllään Joni Kelloniitylle hyökkäyksen, joka johti Atte Silvennoisen 6-2 – maaliin. Jatkoa seurasi. Ajassa 43.15 Conny Lindblom teki lukemiksi 7-2. Teemu Karjalainen teki 8-2 – maalin ajassa 43.56. Jesse Tolvanen vastasi 9-2 – maalista hetkeä myöhemmin. Rangers kavensi tasavajaalla ajassa 46.48 lukemiksi 9-3, mutta maalilla oli enää kosmeettinen merkitys. Tosin 9-4 – maali reilua minuuttia myöhemmin säikäytti kotiyleisöä.

Jonas Hällforsin tyhjiin tekemä 10-4 – maali sai fanit huokaisemaan helpotuksesta. Kirkkonummi oli jo pitkään pelannut upporikasta ja rutiköyhää ja nyt seurauksena oli maali. Heti perään Rangers kuitenkin maalasi kentän toisessa päässä. Lukemat olivat 10-5 ja peliaikaa oli jäljellä viisi minuuttia. Rangers taisteli edelleen. Kun peliaikaa oli jäljellä 2.40, oli pallo taas Torin verkossa ja lukemat 10-6. Nämä jäivät myös loppulukemiksi. Näin Tor on neljän parhaan joukossa salibandyn Suomen Cupissa. Vastustaja selviää myöhemmin.

Markku Lautamäki