Tonttihintoja lasketaan 30 ja 50 prosentilla

Hinnanlaskua. Tonttikauppaa yritetään kiihdyttää alentamalla hintoja. Tontin vuokra lasketaan kuitenkin normaalista hinnasta. Loviisan kaupunginvaltuusto käsittelee tonttien hintoja ensi viikolla. Arkistokuva Kristoffer Åberg
Loviisa on käynnistämässä asuntotonttien hinnan alennuksen osana ”Tonttikampanjaa kylien kaupungissa”.

LOVIISA Loviisan kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantaina, ja se menee valtuuston käsittelyyn ensi keskiviikkona. Asiasta on tehty valtuustoaloite maaliskuussa 2019, johon vastauksena ehdotettiin, että asuntotonttien luovutushintoja alennetaan joko 30 tai 50 prosentilla.

Alehintaa ei laiteta kaupunginosien 1-13 tonteille eli Pohjoistullin, Itätullin, Vanhankaupungin, Eteläharjun, Uusikaupungin, Rauhala-Antikylän, Harmaakallion, Länsiharjun, Ulriika-Määrlahden, Valkon, Itärannan ja Köpbacka-Haravankylän alueiden asuntotonteille.

Koskenkylän tonttien hinta alenee 30 prosenttia ja kaikkien muiden jäljelle jäävien kaupungin asuntonttien hinta puolittuu. Alennetut hinnat tulevat käyttöön, kun valtuuston päätös on lainvoimainen ja ovat voimassa vuoden 2020 loppuun asti.