Toinen erä ratkaisi sabatrillerin Karhuille

Salibandydivarin finaalipelit jatkuivat keskiviikkoiltana Loviisan liikuntahallissa. Paikalla oli arki-illaksi erinomaiset 477 katsojaa. Karhut vei voiton ja sillä on mahdollisuus ratkaista sarja lauantaina Porissa.

 LOVIISA Ottelusarjaa jatkettiin otteluvoittojen ollessa tasan 1-1. Salibandyliigaan noustaan kolmella voitolla. Karhut aloitti ottelun terävämmin pitäen palloa hallussaan ensimmäiset minuutit. Torin ensimmäinen kontrolloitu hyökkäys nähtiin ajassa 01.50. Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden esityksissä ja hermostuneisuutta oli ilmassa. Torin kokoonpanosta puuttuivat mm. Kasper Tähkä ja Joni Niiranen. Ensimmäinen maalipaikka syntyi ajassa 03.19 Jimmy Svedille, joka ajautui liian lähelle maalivahtia. Heti perään Jonathan Flinck pääsi maalipaikalle mutta vailla tulosta.

Karhujen tähtipelaaja Benjamin Lepola näytti vaarallisuutensa ajassa 05.36. Lepola laukoi kovaa ja pallo meni Niko Nordströmin torjunnan kautta maaliin. Karhut siirtyi 1-0 – johtoon.

Tor sai pallon Karhujen maaliin ajassa 06.56. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty maalivahdin häirinnän takia. Mainittakoon että häiritsijä oli porilainen! Tilanteesta määrättiin vapaalyönti Loviisalle. Ajassa 08.20 oli Karhujen tähtiviisikko taas rakentamassa maalipaikkoja Torin maalilla. Lisämaaleilta kuitenkin vältyttiin.

Torin avausmaali nähtiin ajassa 11.35. Jimmy Sved laukoi kohti maalia ja pallo pomppasi pakin jalasta maaliin. Lukemat olivat tasan 1-1. Näissä lukemissa mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä kylmää kyytiä

Tor tuli toiseen erään hyvällä jalalla. Porikin sai pikku hiljaa juonen päästä kiinni ja erä jatkui tasaisena 1-1 – lukemissa. Karhut siirtyi 1-2 – johtoon kun toista erää oli pelattu reilut kolme minuuttia. Eero Harjulan veto oli liikaa Niko Nordströmille. Torin Jesse Tolvanen komennettiin kaksiminuuttiselle ajassa 03.56 ja Karhuille suorastaan tyrkytettiin mahdollisuutta lähteä kahden maalin karkumatkalle. karhujen pakkopeli pyöri kuin Punakoneella aikoinaan, mutta Torin puolustus kesti. Kesti aina siihen saakka kunnes Karhut sai pallon maaliin.

Jäähyä oli jäljellä 46 sekuntia ja Karhut johti peliä 1-3. Heti maalin jälkeen tapahtui taas rangaistusaitiossa. Andy Hietala määrättiin kaksiminuuttiselle ja tämä ei ainakaan parantanut kotijoukkueen mahdollisuuksia kaventaa lukemia. Karhut kiitti ja siirtyi 1-4 – johtoon ajassa 26.57. Toinen erä alkoi Torin kannalta erityisen murheellisesti, sillä Karhut paukutti neljä maalia Torin nollaa vastaan vajaan seitsemän minuutin aikana.

Joni Niirasen poissaolo näkyi Torin pelissä. Peik Salminen oli lähes huomaamaton kentällä vailla Jonin tarkkoja syöttöjä. Kotijoukkue oli muutenkin aneeminen ensimmäisten kahden erän aikana eikä ketään yksittäistä pelaajaa voida nostaa esille hyvien peliesitysten johdosta. Oikeastaan koko joukkue maalivahti Niko Nordströmiä lukuun ottamatta alisuoritti kaksi ensimmäistä erää. Myöskään Niko Nordströmin toinen erä ei hurraita ansaitse. Esimerkiksi 1-5 – maali ajassa 35.04 meni maaliin helpohkon näköisesti.

Tor taistelumielellä kolmanteen

Kolmannen erän ensimmäinen maalipaikka aukeni Julle Suménille reilun minuutin pelin jälkeen. Valitettavasti Julle ei saanut nostettua palloa Karhujen maaliin. Tor sai uutta toivoa ajassa 46.15 kun Andy Hietala syötti Jonathan Flinckin maalintekoon. Tilanne oli 14 minuuttia ennen päätössummeria 2-5. Peliin tuli Torin maalin myötä runsaasti lisää sähköä. Vauhti vain yltyi kun Julle Sumén onnistui maalinteossa ajassa 51.09. Tor oli hivuttautunut kahden maalin päähän.

Minuutit pelikellossa vähenivät ja Tor painoi päälle. Vastustaja Karhut tuntui hermostuneelta eikä saanut juuri mitään aikaiseksi. Tor onnistui maalinteossa ajassa 59.33 ja lukemat olivat 4-5. Maalintekijänä Jonas Hällfors. Loppusummeri oli tällä kertaa vierasjoukkueen puolella ja Tor joutui poistumaan kentältä tappion kärsineenä.

Sarja jatkuu lauantaina Porissa. Tarvittaessa pelataan vielä sunnuntaina Loviisassa.

Markku Lautamäki