Terveystalo avaa ”kioskin” Loviisaan

Loviisan S-marketin yhteyteen avataan heinäkuun alussa terveyskioski, joka on aluksi avoinna arkipäivisin, viikonlopun aukioloaikoja harkitaan syksyllä.

LOVIISA Suomen Terveystalo Oy:n pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan liiketoimintajohtaja Pia Westman kuvailee 3.7. avattavaa terveyskioskia matalan kynnyksen vastaanotoksi. Kioskissa on sairaanhoitajan vastaanotto, joka on aluksi avoinna arkipäivisin, ja kahtena päivänä viikossa myöhempään, iltakuuteen asti avoinna. Terveyskioskista saa sairaanhoitajan vastaanottoon kuuluvia palveluja, esimerkiksi ompeleiden poistoa ja verenpaineen mittausta. CRP ja nieluviljely voidaan tehdä kioskissa pikatesteinä.

– Sairaanhoitaja voi olla yhteydessä lääkäriin puhelimitse tai chatillä ja konsultoida tarvitseeko asiakkaan lähteä lääkäriin tarkistuttamaan vaivansa. Lähimmät Terveystalon toimipisteet ovat Porvoossa, Kotkassa ja Kouvolassa, Westman toteaa.

Loviisaan avattava terveyskioski toimii Porvoon Terveystalon alaisuudessa. Loviisan toimipiste on Suomen Terveystalolle pilottihanke, vastaavaa ei vielä ole muualla.
– Loviisa saa nyt olla etulinjassa. Meille on tullut Loviisasta kyselyjä ja toiveita tällaisesta toiminnasta, Westman perustelee.
Hän toteaa tällä lähdettävän liikkeelle ja syksyllä mietittävän mahdollisia viikonlopun aukioloaikoja ja työterveyshoitajan vastaanoton tuomista lisäksi.