Telakkahanke hyvässä vauhdissa

Työt käynnissä. Sonja ja Jukka Jaatinen, Risto Kilkka Konevuorelta sekä maaperätutkimuksia tekevät Jyrki Lassila ja Otso Sattilainen olivat hommissa keskiviikkona. Taustalla näkyy tulevan laiturin paikka. Kuva: Susanna Heiska
Alun viivytysten jälkeen Suomenlahden telakan rakennustyöt edistyvät lähes aikataulussa satamassa.

VALKO Hidas lupakäsittelyprosessi viivästytti alkuun vuonna 2015 käynnistynyttä Suomenlahden telakka-hanketta.
– Rahoittajat eivät lähteneet edes neuvottelemaan ennen kuin ympäristö- ja vesiluvat oli myönnetty. Aluehallintoviraston kanssa asiat etenivät jouhevasti, mutta ELY-keskuksen lisäselvitysvaatimukset veivät paljon aikaa, hankkeen toimitusjohtaja Jukka Jaatinen sanoo.
4,5 miljoonan euron rahoitus varmistui huhtikuussa.
– Loviisan kaupunki edellytti yhteisen tytäryhtiön perustamista ja on sitä kautta mukana 24 prosentin osakeomistuksella. Itä-Uudenmaan Osuuspankista meillä on Finnveran takaamaa pankkilainaa, ja lukkinosturista on tehty osamaksusopimus Nordean kanssa. Lisäksi meillä on yksityisiä osakkeenomistajia, ja osakkeenomistajaksi pääsee edelleen alkuperäisillä ehdoilla.
Työt päästiin aloittamaan heti pääsiäisen jälkeen. Tällä hetkellä ovat käynnissä maanrakennustyöt sekä hallin pohjustustyöt. Itse hallia rakennetaan Best-Hallin tiloissa Kälviällä ja lukkinosturia Italiassa. Hollming Worksin hallista on vuokrattu tilaa telakan sorvien ja muiden koneiden korjaamista ja uudistamista varten.
– Tälläkin hetkellä kolme ykkösasentajaamme valmistelee laitteita käyttökuntoon.

Kysyntä varmaa

Valmistuttuaan telakka on ainoa laatuaan Suomenlahdella. Jaatisen mukaan kysyntää tulevalle toiminnalle on paljon.
– Telakalle on selvä kysyntä. Olemme listanneet noin 150 Suomen lipun alla olevaa alusta, jotka on huollettava telakalla kaksi kertaa viidessä vuodessa. Tähän saakka isoille aluksille on ollut huoltomahdollisuus ainoastaan Teijossa, jonne on Etelä-Suomesta aika paljon pidempi matka. Panostamme paljon myös merivoimien kaluston huoltoon.
Tämän hetkisen arvion mukaan ensimmäinen kaupallinen telakointi tapahtuu vuoden loppupuolella. Vuonna 2018, kun toiminta on saatu täyteen vauhtiin, yhtiö työllistänee noin 20 henkilöä.
– Vielä ei ole ihan selvää kuinka paljon on yhtiön omia työntekijöitä ja kuinka monta tulee alihankkijoiden tai muun yhteistyön kautta. Halliin on tässä vaiheessa tulossa sosiaalitilat 20 henkilölle.
Reilut miljoona euroa maksavat pistolaiturit on määrä saada valmiiksi lokakuun aikana. Marraskuussa käyttökuntoon valmistuva lukkitrukki on Pohjoismaiden suurin.
– Pelkästään yksi rengas kantaa 50 tonnia ja niitä laitteessa on kaikkiaan 16 kappaletta.

Ympäristö huomioidaan

Täysin ongelmitta ei maanrakennustöistä ole selvitty.
– Melko yllättäen täyttömaasta löytyi muun muassa pieniä määriä raskasmetalleja. Tämän takia nyt joudutaan tekemään runsaasti mittauksia ja pilaantunut maa-aines erotellaan vietäväksi jätteiden käsittelylaitokseen. Maapohja ei myöskään ollut aivan niin kestävä kuin alun perin uskottiin, joten ylimääräisiä paalutuksia on myös jouduttu tekemään.
Itse huoltotoiminta on Jaatisen mukaan erittäin ympäristöystävällistä.
– Toisin kuin vesialtailla tapahtuvassa huollossa pystymme keräämään kaikki vahingolliset aineet talteen, eikä jäämiä pääse lainkaan luontoon. Myös itse trukki on erittäin vähäpäästöinen.
Jonkin verran vastustusta on noussut lähistön asukkaiden keskuudessa.
– Joillekin on tuntunut tulevan yllätyksenä satama-alueen laajuus. Esimerkiksi alueen pohjoispuolinen venelaituri on satama-alueella, mutta meidän puolestamme se saa jäädä paikalleen. Uskon myös, että alueesta tulee entistä huomattavasti siistimpi kunhan nyt väliakaissäilytyksessä oleva maa-aines saadaan ensimmäisessä vaiheessa maisemoitua ja myöhemmin hyödynnettyä uudelleen, Jaatinen lupaa.
Loviisan virkamiehet ja valtuutetut sekä muut osalliset saavat Masa Yardsiakin perustamassa olleelta laivanrakennusinsinööriltä täyslaidallisen kiitosta.
– Yhtäkään miinusta ei ole heistä sanottavana, Jaatinen kiittelee.