Teampac varautuu laajentumiseen

Linjalla. Teampac tunnetaan erityisesti kosteuspyyhkeistä. Kuva:Marita Itävuori
Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Teampac suunnittelee laajentumista. Yritys on erikoistunut muiden yritysten brändien kehittämiseen.

LILJENDAL Parhaillaan yrityksellä on vireillä kaavamuutos, jossa sen ostaman lisätontin alueet otetaan huomioon. Yrityksen tilat ovat käyneet ahtaiksi.

– Laajennussuunnitelmiakin toki on, mutta ne eivät ole vielä yksiselitteisesti konkretisoituneet, yrityksen pääomistaja ja hallituksen jäsen Perttu Valaja kertoo.
Hän jatkaa, että suunnitelmat ja aikataulut tarkentuvat ennen kesää.
– Laajennuksella on tarkoitus mahdollistaa liiketoiminnan kasvun jatkuminen ja parantaa kilpailukykyämme.

Teampac on erikoistunut kosmetiikka-, hygienia- ja lääkinnällisten tuotteiden sopimusvalmistaja. Se tuotteistaa ideoita konseptin kaikkia vaiheita myöten jos sopimuskumppani niin haluaa. Tarjolla on myös valmiita tuotekonsepteja ja se kykenee lisäksi ottamaan hoitaakseen osan sopimuskumppanin liiketoimintaa.

Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä vakinaisesti 50 henkilöä ja lisäksi sesonkivaihteluita tasaamassa on useimmiten 3-8 vuokratyöntekijää.

– Meillä on erittäin hyvä ja sitoutunut henkilökunta, eikä pätevää henkilöstöä ole ollut vaikeaa saada.

Yli puolet vientiin

Teampac suunnittelee asiakkailleen myös pakkauskonsepteja osana tuotteistusta. Pakkausalallakin puhaltavat uudet tuulet.

– Biohajoavia pakkausmateriaaleja on toki käytössä, ehkä merkittävimpänä viskoosi- ja puuvillapohjaiset kuitukankaat, Valaja kertoo.
– Biohajoavat muovit ovat meille hieman ongelmallisia, koska lähes kaikki tuotteemme sisältävät nesteitä ja niillä on melko pitkä käyttöikä.
– Tällaiseen tarpeeseen on vaikea löytää soveltuvia pakkauksia. Seuraamme kyllä aktiivisesti tämän puolen kehitystä.

Teampacin tuotteet menevät yli 60-prosenttisesti vientiin. Valajan mukaan lähestyvällä sote-uudistuksella ei ole vaikutusta yrityksen toimintaan.

– Sotella tuskin on meille merkitystä. Sote ei vaikuta tuotteiden kotimaan kysyntäänkään.
Teampacin sopimustuotteista tunnetuimmat ovat jo pitkään olleet kosteuspyyhkeet. Viime vuosina kasvua on ollut varsinkin luonnonkosmetiikassa. Kasvussa ovat erityisesti Euroopan markkinat.