Tuotteita. Tuotantojohtaja Niko Kronqvist (vas) ja työnjohtaja Tapio Nordström kannustavat hakemaan avoimin mielin yhtiön vapaita paikkoja. Kuva Auli Henriksson
Lovalin tilauskirjat täyttyvät vinhaa vauhtia. Lisää työntekijöitä haetaan rekrytoimalla itse ja käyttämällä kahta vuokratyöyritystä.

LOVIISA Henkilöstöassistentti Miia Kettunen kertoo hakujen olevan nyt avoinna. Uusien työntekijöiden toivotaan aloittavan syyskuun alussa, kun kesätyöntekijät ovat lähteneet. Muutama voitaisiin ottaa hetikin töihin.

Loval toivoisi löytävänsä uusia työntekijöitä Loviisasta. Uusia henkilöitä tarvitaan 20-25. Yhtiö rekrytoi itse suoraan ja käyttää kahta vuokatyöyritystä. Porvoolainen VMP pitää ensi keskiviikkona Loviisan Ohjaamossa tapahtuman Lovalin rekrytointiin liittyen.

Kettunen ja tuotantopäällikkö Niko Kronqvist sanovat, ettei tarvitse jännittää hakemista, vaikkei olisi koskaan tehdastyössä ollut. Erityisiä pohjakoulutusvaatimuksiakaan ei ole, kaikki opetetaan.

Lovalin nettisivuilla voi katsoa videon, jossa nykyiset työntekijät kertovat työstään ja jossa näkee miltä tehdastyö näyttää.
– Ei kannata pelätä, jos ei koskaan ole ollut tehdastyössä. Meille on tultu suoraan lukiosta tai ammattikorkeakoulusta ja pärjätty todella hyvin, Kronqvist huomauttaa.

Uusien asiakkaiden myötä osa tuotteista on tullut entistä teknisemmäksi. Siksi työ vaatii tarkkuutta. Myös ripeyttä pitäisi olla, sillä tuottavuutta mitataan. Tärkeintä on kuitenkin oikea asenne, Kettunen ja Kronqvist toteavat.

Uusia haussa. Henkilöstöassistentti Miia Kettunen sanoo paikkoja olevan nyt auki monenlaisille tekijöille. Kuva Auli Henriksson

Hyvä yleiskunto on tarpeen, vaikka osat eivät yleensä painavia ole. Saman liikkeen toistoa tulee kuitenkin päivän aikana runsaasti.

Taustat, joista Lovalille on tultu, vaihtelevat paljon. Näppäryys on plussaa, joten esimerkiksi käsitöitä tekevät naiset ovat toivottuja siinä missä tottuneet metallimiehet. Paikkoja on avoinna nyt niin paljon, että kaikenlaisia tarvitaan, Kettunen sanoo.

Alan vaihtajia on tullut muun muassa kaupan alalta, siivouksesta ja ravintola-alalta. Plussapuolena tehdastyössä on, että oma työvuorot tietää pitkälle etukäteen, on selkeät aamu-, ilta- ja yövuoroviikot ja viikonloput vapaita.

– Työhön oppii nopeasti. Jotain pystyy tekemään jo ensimmäisenä päivänä ja neljän viikon harjoittelun jälkeen osaa jo valtaosan hommista, arvioi Kronqvist.

Vaikka työtehtävä sinänsä on helppo, vaaditaan kokonaisuuden hallintaa.
– Se, mihin tehtävään menee ensin, ei välttämättä ole se, missä on vuoden tai kolmen vuoden kuluttua, Kronqvist toteaa.
Lovalin työntekijöistä on tällä hetkellä miehiä noin 70 prosenttia ja vähemmistö naisia.

”Ihan jees”

Viisi viikkoa Lovalilla työskennellyt työnjohtaja Tapio Nordström kuvailee työtään mielenkiintoiseksi.
– Paljon on työtä ja paljon vielä opittavaa.
Työpaikan hakua miettiviä hän kannustaa ottamaan yhteyttä avoimin mielin.
– Loval on hyvä työpaikka, töissä on ihan jees, hän hymyilee.

Toimitusjohtaja Jorma Kallanperän alaisuudessa on tuotantopäällikkönä nyt Niko Kronqvist, tehtaassa on lisäksi neljä työnjohtajaa, joista vasta aloittanut Tapio Nordström on yksi. Jokaisessa solussa on lisäksi etumiehet.
– Etumiehet ovat erittäin tärkeitä tehtaan toiminnan kannalta. He muun muassa perehdyttävät osaltaan työntekijöitä ja antavat työntekijöille aina seuraavan tehtävän, kuvailee Kronqvist.

Neljä robottia

Tehtaassa on neljä robottia, mutta Lovalilla tarvitaan ihmisiä muun muassa erien pienuuden ja erikoisuuden vuoksi. Kilpailu on kovaa, ja Lovalin valttikortti maailmalla on laatu sekä mahdollisuus tehdä asiakkaan tilauksen mukaan nopeastikin suunnittelusta valmiin tuotteen toimittamiseen.

Päämarkkinat ovat Keski-Euroopassa. Eniten nousussa tuoteryhmistä ovat olleet kahvilaitteet, sekä laboratorio- ja ilmailualan tuotteet, joihin tulee uusia tuotteita.

– Yleisesti kaikki ruoanvalmistuslaitteet ovat olleet kasvussa. Tilauskanta on nyt hyvä ja asiakkaillemme tulee koko ajan uusia tuotteita, mikä tietää meille myös hyvää jatkossa, Kronqvist toteaa.