Taksiyrityksen pesuhalli vaurioitui palossa Forsellesintiellä Ruukissa

Taksiyrityksen teollisuushalli vaurioitui pahoin tulupalossa varhain keskiviikkoaamuna. Kuva: Sasu Mäkinen.
Ruotsinpyhtään Forsellesintiellä sijaitseva Hill Ky:n taksiyrityksen käytössä ollut teollisuushalli vaurioitui pahoin tulipalossa varhain keskiviikkoaamuna. Palomestari Mika Kynsijärven mukaan hallissa ei ollut autoja palon aikana.

RUUKKI ”Hallissa ei ollut ajoneuvoja, vaan erilaista autotallitavaraa. Sammutustöiden aikana hallissa havaittiin pahoin hiiltynyt painepesuri, mutta vielä ole tietoa olisiko palo saanut alkunsa siitä”, kommentoi Kynsijärvi keskiviikkoaamuna.

Kynsijärven mukaan lähin viereinen rakennus sijaitsee noin 50 metrin päässä palaneesta hallista, mutta palossa ei ollut leviämisen vaaraa. Naapuri ilmoitti hätäkeskukseen havaittuaan liekkejä ja savua nousevan teollisuushallista. Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle oli kahden autopaikan puinen rakennus jo ilmiliekeissä.

Rakennus oli käytössä paikallisen taksiyrittäjän autojen pesuhallina. Taksiyrittäjä Jouni Hill kertoi aamulla Loviisan Sanomille, ettei palo vaikuta yrityksen kuljetuksiin.

”Autot ovat kaikki kunnossa, ja kaikki kuljetukset hoidetaan normaalisti”, kommentoi Jouni Hill.

Palo ehti vaurioittaa hallia ja sen seinä- ja katon ristikkorakenteita jonkin verran, vaikka se saatiinkin nopeasti hallintaan.

Hätäkeskus sai tiedon Ruukissa syttyneestä rakennuspalosta kello 4.53. Paikalle hälytettiin Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson pelastuslaitosten yksiköitä kuudelta eri paloasemalta. Lisäksi hälytyksen saivat ensihoidon yksikkö ja poliisin partio.

Hallissa ei ollut ketään sisällä palon syttyessä, joten henkilövahingoilta vältyttiin. Pelastuslaitos ja poliisi tutkivat tulipalon syttymissyytä.