Ei suuria muutoksia. Immo Toivari arvioi, että taksiliikenteen vapautuminen kilpailulle ei näy juurikaan Loviisassa. Porvoossa ja Helsingissä tilanne voi olla toinen. Kuva: Max Nyberg
Taksin saaminen saattaa vaikeutua yöaikaan, kun taksiliikenne avataan kilpailulle ja päivystysvelvoite poistuu. Alan konkari Immo Toivari uskoo, että Loviisassa muutokset jäävät vähäisiksi.

LOVIISA Loviisalaisten tuntema taksikuski Immo Toivari vastaa puhelimeen Helsingissä.
Eduskunta nuiji läpi päätöksen samassa kaupungissa eilen: taksiliikenne vapautuu kilpailulle ensi vuoden heinäkuussa.

Sen jälkeen taksilupien lukumäärää ei enää rajoiteta, mutta jatkossakin taksinkuljettajilta edellytetään lisenssiä ammatin harjoittamiseen.

Taksiliitossa on arvioitu, että uudistuksen myötä haja-asutusalueilla ja pienemmillä paikkakunnilla taksin saaminen vaikeutuu tai jopa loppuu hiljaisina aikoina, kuten öisin, kun ajo- ja päivystysvelvoite loppuu. Vielä tällä hetkellä laissa määritelty velvoite on merkinnyt sitä, että taksin on pitänyt olla saatavilla vuorokauden ympäri vuoden, oli paikkakunta iso tai pieni.

Toivari ei pidä uudistusta pelkästään huonona.

– Lähdetään hyvistä puolista, jos niitä on: kummalliset kuvitelmat tästä alasta häviävät, hän sanoo ja viittaa muun muassa suurempiin vakuutusmaksuihin.
Toivari uskoo, että jos velvoitteet säilyvät ja niistä pidetään kiinni, harmaata taloutta ei pääse syntymään.

Loviisaan vähän muutoksia

Negatiiviset vaikutukset asiakkaiden kannalta syntyvät Toivarin mielestä juuri siitä, että pienemmissä kylissä ja kaupungeissa taksipalvelut saattavat vähentyä tai kadota, kun taksiyrittäjiä ei enää pakoteta päivystämään. Taksiyrittäjälle päivystys on tarkoittanut tuottamatonta työaikaa. Koko sunnuntain liikevaihto saattaa yltää sataan euroon. Silti on päivystetty vuorokausi joko taksitolpalla tai puhelimen päässä.

Toivari ennakoi, että suurimmat muutokset kilpailun vapautuminen tuo kasvaville ja isommille paikkakunnille, kuten Porvooseen ja Helsinkiin.

– Loviisassa tuskin nähdään suuria muutoksia.

Kanta-Loviisassa eli vanhan Loviisan alueella taksien lukumäärä putoaa toukokuun alussa 19 autosta 17 autoon. Vähennys ei Toivarin mukaan johdu uudistuksesta.
– Loviisaan tuskin tulee uusia yrittäjiä, sillä markkinat ratkaisevat.

Loviisassa toimivista taksiyrittäjistä muutamalla on useampi auto. Ne ajavat myös koulukuljetuksia.

Toivari arvelee, että varsinkin kouluajoa tekevillä takseilla tuskin on suurta kiinnostusta päivystykseen hiljaisina ja hankalina vuorokaudenaikoina.

Kalliit sunnuntait

Toivari ei myöskään usko, että uudistus aiheuttaa isoja muutoksia taksimatkojen hintoihin ainakaan Loviisassa.

– Yrittäjillä on halukkuutta sunnuntaihintoihin, mutta markkinat ratkaisevat.

– Suurin kysymysmerkki on, mille tasolle taksipalvelut tulevaisuudessa jäävät, ja jäävätkö pienimmät paikkakunnat kokonaan ilman taksipalveluja. Ruotsissahan niin kävi.

Niin Taksiliitto kuin Linja-autoliitto ovat pääosin tyytyväisiä uudistukseen, nk. liikennekaareen. Esimerkiksi digitaalisten palvelujen hyödyntämisen uskotaan hyödyttävän alaa.

Taksiliitossa arvioidaan, että markkinaehtoisen toiminnan seurauksena voi syntyä alueita ja ajankohtia, jolloin taksipalveluja on vaikea saada.

Linja-autopuolelle

Koskenkyläläinen Veljekset Eriksson luopui taksiluvistaan jo jonkin aika sitten. Mats Eriksson lähti joukkoliikennekurssille, jolla oli monia muitakin taksiyrittäjiä, jotka halusivat siirtyä linja-autopuolelle.

– Se kuvaa innostusta taksialaan, Eriksson sanoo.

– Maaseudulla päivystysten hoitaminen ei ole maailman helpoimpia asioita.

Eriksson ajaa nykyisin inva- ja Kela-ajoja, sekä koulukuljetuksia.

Erikssonin käyttämä kalusto on suurin piirtein sama kuin taksiyrittäjänäkin: pikkubussilla ja tilataksilla ei suurta eroa ole.

– Periaatteessa samaa kalustoa, eli 13-, 16- ja 25-paikkaisia.

Erikssonin mukaan joukkoliikennepuolella luvan saa, kunhan kaikki on kunnossa.

Hän arvioi, että useamman ihmisen käyttämät tilausajot voivat hyvinkin olla tulevaisuutta Suomen haja-asutusalueilla. Näin on ainakin Ruotsissa käynyt. Siellä linja-autoliikenne on paikannut taksien jättämiä aukkoja haja-asutusalueilla.

– Ihmiset joutuvat näkemään enemmän vaivaa ja tekemään järjestelyjä.

Samanlaisia, kuin viime lauantaina Koskenkylässä, jossa paikallisessa baarissa järjestettiin Irwin-ilta. Joukko asiakkaita buukkasi yhdessä tilausajon ja bussi ajoi tietyn reitin tietyllä kellonlyömällä. Ihmiset pääsivät kotiin.

Eriksson on tyytyväinen siirryttyään linja-autopuolelle. Työ on samanlaista kuin taksiyrittäjänä, mutta säännöllisempää. Tyhjän panttina päivystäminen jäi.

Hän ei sulje pois sitä, että tekisi come backin taksipuolelle, nyt kun päivystysvelvoite on jäämässä historiaan.

– Ei taksiala helpommaksi, vaikeammaksi vain. On sääli, mitä takseille tapahtuu. Se on jotenkuten hoitunut, vaikka rankkaa on ollut.

Hän ei usko, että taksiliikenteen vapautuminen toisi kovan kilpailun ja halvat hinnat, ainakaan Koskenkylään.