Taksikyyti syrjäseudulta hankaloituu

Ristiriitainen tunnelma. Loviisalaiset taksinkuljettajat Yrjö Viitala (vasemmalla), Riitta Kivimäki-Wiik, Albin Ekström, Pamela Weckman, Kaj Littman ja Jony Mankonen päivystivät maanantaina tutulla taksikopilla. Heinäkuussa tapahtuvat muutokset alan käytännöissä huolestuttavat, sillä päivystysvelvoite poistuu kokonaan. Kuva: Janne Kallio
Sunnuntaina voimaan astuva taksiuudistus herättää Loviisan taksikopilla huolta haja-asutusalueiden asiakkaista. Osa kyydeistä saattaa jäädä ajamatta.

LOVIISA Loviisan taksiasemalla on juhannuksen jälkeisenä maanantaiaamuna rauhallista. Myös sunnuntain ja maanantain välinen yö on ollut hiljainen, päivystäjällä on ollut kolme keikkaa. Syinä poikkeuksellisen rauhalliseen maanantaiaamuun ovat arvatenkin juhannuksesta käynnistynyt lomakausi ja lisäksi ihmisten toipuminen kuluneesta juhlaviikonlopusta.
– Yleisesti ottaen kesällä on vilkkaampaa ja liikenne kasvaa. Talvella on huomattavasti vähemmän ajoa kuin kesällä, kertoo Loviisassa kolmekymmentä vuotta taksia ajanut Kaj Littman.

Taksiasemalla, eli ”kopilla”, on koolla puolisen tusinaa taksinkuljettajaa. Käynnissä on viimeinen viikko ennen ensi sunnuntaina voimaan astuvaa liikennepalvelulakia, joka aiheuttaa taksiammattilaisten keskuudessa lievää epävarmuutta, jopa suoranaista huolta.
– Kyllä tämä koko kevät ja alkukesä on mennyt tätä uutta lakia pohtiessa ja sen mukanaan tuomiin muutoksiin varautuessa, Littman sanoo.

Sääntelyä puretaan

Uuden lain myötä luovutaan nykyisestä kiintiöidystä toimilupajärjestelmästä. Taksina voi toimia henkilöautojen lisäksi muitakin ajoneuvoja. Samalla taksien päivystysvelvollisuus poistuu. Lainsäätäjän tarkoituksena on purkaa alan harjoittamiseen nykyisin kohdistuvaa suhteellisen ankaraa sääntelyä ja byrokratiaa.

Tämä tarkoittaa, että taksikiintiöt ja taksa-asetus, ja päivystysvelvoitteen lisäksi myös asemapaikka- ja ajovelvoite poistuvat.
– Luulen, että kukaan ei osaa täysin ennustaa, miten ja mihin tämä kaikki vaikuttaa täällä Loviisan seudulla. Kantakaupungin alueella muutos ei ole välttämättä niin raju kuin kylissä ja haja-asutusalueella, Littman pohtii.
– Päivystysvelvoitteen ja asemapaikkavelvoitteen poistuminen lienee suurin ongelma syrjäseutujen kannalta etenkin hiljaisina aikoina. En usko, että kukaan haluaa istua kopilla talvella kolmenkymmenen asteen pakkasessa, mikäli ei ole enää pakko.

Osaksi Lähitaksia

Loviisan taksit kuuluvat nykyisin Taxi Uusimaa-Nyland Oy:hyn, joka siirtyy sunnuntaista alkaen osaksi maan suurinta taksivälitysyhtiötä Lähitaksi Oy:tä. Käytännössä tämä tarkoittaa toiminta-alueen laajenemista koko Uudenmaan alueelle Hangosta Loviisaan. Lähitaksi käsittää yhdistymisen jälkeen noin 1500 autoa. Näistä loviisalaisia ovat kantakaupungin 17 autoa.
– Loviisalaiset asiakkaat soittavat sunnuntaista alkaen Lähitaksin numeroon, Littman neuvoo.
– Voimme siis jatkossa päivystää vaikkapa lentoasemalla tai Helsingin rautatieasemalla. Näkisin, että kuskit siirtyvät sinne, missä on asiakkaita. Mikäli keikkaa olisi Loviisassa jatkuvasti, ei ongelmaa tietenkään olisi, hän toteaa.
– Tämä on meille elinkeino. Me teemme tätä rahasta. Henkilökohtaisesti tunnen kyläläisiä kohtaan tietynlaista velvollisuutta, mutta en kuitenkaan niin paljon, että se vaikuttaisi tähän asiaan. Osittain tätä tehdään myös rakkaudesta lajiin, mutta ei se yksin riitä. Ruotsissa on ollut käytössä vastaava systeemi jo pidempään, yli kymmenen vuotta. Olen saanut sen käsityksen, että Ruotsissa ei nykyisin saa maaseudulle taksia, Littman kertoo.

Vanhemmat ammatinharjoittajat. Yrjö Viitala (vasemmalla) on ajanut Loviisassa taksia vuodesta 1977. Kaj Littman aloitti kymmenisen vuotta myöhemmin. Kuva: Janne Kallio

– Uudistus on nähdekseni tehty suurten kasvukeskusten ja kaupunkien näkökulmasta. Kyllähän siellä ajoa riittää. Se, toteutuuko hallituksen ajama eriarvoisuuden vähentäminen tällä reseptillä on mielestäni kyseenalaista.

Kaupungille kiitosta

Taksikopilla kehutaan Loviisan kaupunkia. Taksiaseman sijainti on ammatinharjoittamisen kannalta ihanteellinen, heti linja-autoaseman vieressä. Asiakkaalle järjestyy bussista noustessa jatkoyhteys vaivattomasti. Alue on asemakaavassa määritelty muuhun käyttöön, mutta sen on annettu jatkaa taksiasemana vuosi kerrallaan jatkettavalla sopimuksella.
– Asiallinen suhtautuminen, taksikuskit kiittävät.

Kaj Littman kertoo, että kaupungin kanssa neuvotellaan parhaillaan vammaispalvelulain (vpl) mukaisten kyytien ajamisesta jatkossa. Lähitaksi jatkaa nykymallin mukaisesti näillä näkymin maaliskuun loppuun, mutta neuvottelut ovat kesken.
– Siinä on toinen paikallinen kysymysmerkki päivystysasian lisäksi. Jos ajatellaan, että vpl-asiakas asuu vaikkapa saaristossa, saattaa kuskille tulla edestakaista ajoa kymmeniä kilometrejä ja siitä saa 12 euroa. Siitä kun vähennetään kulut, saattaa kyyti jäädä jopa pakkasen puolelle. Tässä on pelkona, että alkaa tulla keikkoja, joita ei yksinkertaisesti kannata tehdä.

Lähitaksi Oy palvelee 1.7.2018 alkaen numerossa 0100 7300 (suomeksi) ja 0100 3344 (ruotsiksi).