Takana yksi parhaimmista kausista

Palkitut. Joukkueista palkittiin arvokkain pelaaja, kehittynein pelaaja ja joukkuepelaaja. Kuva Auli Henriksson
Loviisan Torin salibandyjuniorit viettivät päättäjäisiä torstai-iltana. Vuoden juniorina palkittiin Miko Vaarimo.

LOVIISA Vuoden juniori Miko Vaarimo vastaanotti Pekan Malja -palkinnon. Palkitsemisperusteluissa todetaan, että Vaarimo on tärkeä osa joukkuettaan kentällä ja kentän ulkopuolella. Hän on joukkuepelaaja ja erittäin motivoitunut harjoittelija. Vaarimon palo salibandya kohtaan näkyy kauas, samoin hänen halunsa oppia uutta. Vaarimo edustaa seuraansa ylpeydellä ja kuuluu myös nuorten maajoukkuetieryhmään. Vaarimo valittiin lisäksi ikäluokkansa Selected Player -tapahtumaan edustamaan Suomea, vastassa oli Ruotsi ja tapahtumapaikkana Uppsala.

Pokaali. Vuoden juniorina palkittiin Miko Vaarimo, joka on tärkeä osa joukkuettaan kentällä ja kentän ulkopuolella. Kuva Auli Henriksson

Yhdessä -erikoispalkinnon sai A-junioreiden Oscar Arnkil. Hän on tehnyt hienoa työtä nuorempien ja uusien pelaajien tukena ja apuna, ottaen joukkueessa nuoremmat hienosti vastaan ja huomioon, heitä opettaen ja ohjaten, todetaan perusteluissa.

Muista joukkueista palkittiin MVP, eli arvokkain pelaaja, kehittynein sekä joukkuepelaaja.

E1&2 -joukkueesta palkittiin Mickel Back (MVP), Väinö Hovi (kehittynein), Toivo Heiskanen (joukkuepelaaja), D1&2 -junioreista Lenni Lukkarinen (MVP), Arttur Siljander (joukkuepelaaja), Eemeli Teppana (kehittynein), C1 -junioreista Juuso Suomalainen (MVP), Jasper Ollas (joukkuepelaaja), Martin Björkell (kehittynein), B-junioreista Niclas Nyholm (MVP), Emil Ahoranta (joukkuepelaaja), Oscar Broman (kehittynein), A-junioreista Oscar Arnkil (MVP), Henri Rinne (joukkuepelaaja), Niilo Mantila (kehittynein).

F- ja G-juniorit, salibandykerho ja tyttösaba -joukkueista palkittiin mitaleilla kaikki. Tyttösabassa pelaavat 2007-11 syntyneet, salibandykerhossa 2012-13 syntyneet, G-junioreissa 2010-11 syntyneet sekä F1&2 -joukkueissa 2008-09 syntyneet.

Junioreiden lisäksi Loviisan Tor Salibandyssa toimii myös miesten ja naisten edustusjoukkueet, miesten kakkos- ja kolmosjoukkueet sekä M35 -ikämiehet. Tulevalla kaudella aloittavat toimintansa uusi 2014 ja nuoremmat -salibandykerho, myös tyttöryhmiä on tulossa lisää.

Pelaajamäärä kasvoi

Torin salibandyjaoston puheenjohtaja Mikael Forstén kuvailee mennyttä kautta yhdeksi parhaimmista, niin juniori- kuin aikuispuolellakin.
– Edustusjoukkueella meni hyvin, ja se heijastuu junnuihinkin. A-juniorit olivat SM-sarjan loppukahinoissa mukana, huomauttaa salibandyn junioripäällikkö Pekka Palomäki.
Seuran lisenssipelaajien määrä kasvoi kuluneella kaudella peräti 46 prosenttia.
– Meillä on nyt ennätysmäärä junioreita mukana, iloitsee Palomäki. Seura on aktivoitunut junnujen lisäksi aikuisharrastajien kanssa, pelaajia on nyt 5-vuotiaista sabakerholaisista ”vanhoihin ukkoihin”, kuvailee Palomäki.
Hän iloitsee tyttösabaan saadusta omasta ryhmästä, sille oli tarvetta ja se saatiin luotua.

Koolla. Loviisan Tor salibandy vietti päättäjäisiä pelaten ja palkiten torstaina liikuntahallilla. Kuva Auli Henriksson

Matala aloituskynnys

Salibandy lajina on hänen mielestään hauska, ja aloituskynnys on matala, varusteisiin ei tarvitse heti upottaa isoja summia. Loviisan kaupungin tuki junnu-urheiluun on merkittävä ja siksikin kynnys aloittaa on voitu rahallisesti pitää alhaalla.
– Kuka vain voi aloittaa ja edetä voi kilpailuissa huippu-urheiluun asti.

Moni loviisalaislähtöinen pelaaja on edustanut Suomea maajoukkuetasolla, ja pelannut Salibandyliigassa. Palomäki pelasi itse Sveitsissä useamman vuoden. Sveitsissä on pelannut myös Niklas Niiranen ja lähdössä on Sami Aalto. Junnuja on maajoukkueleirityksessä kymmenkunta.

– Voimme olla ylpeitä, Tor tekee hyvää juniorityötä. Pelaajia tulee Loviisan ulkopuoleltakin, muun muassa Kotkasta. Tor on alueen vetovoimaisin salibandyseura, luonnehtii Forstén.

Lajina salibandy on monipuolinen, Palomäki mainitsee koordinaation, motoriikan ja peruskunnon kehittymisen esimerkkeinä. Hän on seuran juniorivastaava ja nauttii nuorten valmentamisesta. Välillä kun pitäisi miettiä pelikuvioita, lapsi haluaakin kertoa villakoirasta jonka näki päikkärissä.
– Pääsee olemaan mukana lapsen maailmassa, hän hymyilee, se on kivaa ja antoisaa.

Kaikki eivät halua kilpailla, mutta halu pelata olisi kova. Tor perusti kuluneella kaudella 01-02 -pojille joukkueen, jossa on jo viitisentoista pelaajaa. Ikä on kriittinen harrastuksista luopumiselle, joten seurassa nähtiin tärkeänä perustaa ryhmä pelihaluisille nuorille.