Suomenkielisen koulukeskuksen parakit myöhästyvät

Suomenkielisen koulukeskuksen väistöparakit oli tilattu ruotsinkielisen koulukeskuksen väistöparakkien viereen Vanhan Rannan alueelle vanhan kaatopaikan päälle. Kuva: Arto Henriksson.
Harjurinteen koulun ja Loviisan lukion parakkien toimittaja ei pysty toimittamaan tiloja tarjouksensa mukaisesti elokuun 2018 aikana. Koska yhtiö ilmoittaa ensimmäisten parakkien saapuvan vasta lokakuun lopussa, selvittää Loviisan kaupunki pikavauhdilla vaihtoehtoisia tiloja koululle lukuvuoden alkuun.

HARJURINNE Loviisan kaupungin tiedotteen mukaan Loviisan sivistystoimi ja tekninen keskus tekevät hartiavoimin töitä löytääkseen oppilaille ja opiskelijoille sopivat tilat koulujen alkuun mennessä. Kevään järjestelyjen tapaan koulutoiminta hajautetaan eri puolille kaupunkia. Tilajärjestelyistä tiedotetaan enemmän heti kun niistä on tarkempaa tietoa.

– Samalla selvitetään parakkien toimittajan velvollisuuksia asiassa. Toimittajan mukaan ensimmäinen erä parakkeja saadaan asennettua lokakuussa ja marraskuussa 2018. Osaa ei yhtiön Loviisan kaupungille kertoman mukaan pystytä toimittamaan lainkaan tarjousehtojen mukaisesti, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Työryhmällä on lista tilavaihtoehdoista

– Otettiin ainoa toimittaja joka lupasi parakit 31.8. mennessä. Tässä tilanteessa on siis kyse siitä, ettei parakkifirma pysty tarjouksen mukaiseen toimitukseen, täsmentää Loviisan kaupungin viestintä assistentti Erica Vasama LS:n Facebook-ryhmässä.

– Sanktioita selvitetään, mutta kaikkein kiireisin työ on nyt saada tilat koulujen alkuun mennessä. Tiloja selvittävällä työryhmällä on lista vaihtoehdoista, niitä käydään läpi paraikaa. Kaupunki tiedottaa asiasta heti kun tiedämme lisää Vasama kertoi Facebook-ryhmässä.

– Pyrimme löytämään eri-ikäisten oppilaiden ja opiskelijoiden tarpeisiin sopivia tiloja – esimerkiksi alakoululaisillahan on kotiluokka, yläkoululaisilla aineluokat ynnä muuta sellaista. Myös ruokailun ja koulukuljetusten järjestyminen on otettava huomioon, Vasama totesi..

Parakkien rakennuspaikalla Vanhassa Rannassa tehdään maarakennustöitä, joita valvoo ympäristökonsultti. Kaupunki huolehtii siitä, että rakennustöiden aikana poistettavat maa-ainekset lajitellaan ja loppusijoitetaan asianmukaisesti.

Harjurinteen koulun ja Loviisan lukion oppilaat eivät toistaiseksi tiedä missä syyslukukausi aloitetaan. Kuva: Arto Henriksson.