Suomen modernein korjaustelakka Valkon sataman alueelle

Uutta. Jukka Jaatinen jatkaa yhtiön pääomistajana ja toimitusjohtajana. Kuva Mika Mykkänen
Suomenlahden Telakka Oy rakentaa Loviisan sataman alueelle Valkoon uuden ammattimerenkululle suunnatun korjaustelakan.

VALKO – Valmistuessaan syksyllä 2017, telakka on Suomen uusin, tehokkain ja ympäristöystävällisin telakka, lupaa toimitusjohtaja Jukka Jaatinen.

Telakka työllistää välittömästi noin 15 henkilöä ja tukee osaltaan vahvasti Loviisan kaupungin aktiivisesti kehittämää Valkon alueen meriklusterihanketta. Investoinnin arvo kokonaisuudessaan on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Telakka palvelee valmistuessaan Suomenlahden meriliikenteessä toimivia kaupallisia ja viranomaisaluksia aina lähes 700 tonnin kokoluokkaan asti. Suurimpia telakalle mahtuvia aluksia ovat merivoimien Katanpää -luokan miinantorjunta-alukset tai keskikokoiset rahtialukset eli ns. Saimax -kokoluokkaa olevat alukset. Toiminta rakentuu voimakkaasti lakisääteisten määräaikaiskatsastusten sekä korjaus- ja muutostöiden tekemiseen.

– Telakan merkittävin kilpailuetu on nopeus. Lukkitrukkiteknologiaa hyödyntäen telakalla pystytään ottamaan alus työn alle muutamassa tunnissa sen satamaan saapumisesta. Lukkitrukin avulla tapahtuva alusten merestä nosto ja takaisin lasku sekä maalla tapahtuva siirtäminen luo nopeudellaan ja kustannustehokkuudellaan merkittävän kilpailuedun verrattuna moniin kilpaileviin vaihtoehtoihin, Jaatinen toteaa.

Lämpimässä hallissa

Vaativat muutos- ja konversiotyöt tehdään lämpimässä hallissa, jonne mahtuu esimerkiksi Hamina -luokan vene.
– Loviisan Valkon satama tarjoaa loistavat puitteet yhtiön toiminnalle ja yhteistyö Loviisan kaupungin sekä muiden rahoittajatahojen kanssa on ollut erinomaista. Yhtiö toteutti rahoitusta rakennettaessa myös ennakkoluulottomasti modernin joukkorahoituskampanjan, jonka avulla yhtiön omistuspohja kasvoi 22 henkilöön tai yritykseen antaen vakaan pohjan toiminnan edelleen kehittämiselle, Jaatinen kertoo.
Hän jatkaa yhtiön pääomistajana ja toimitusjohtajana. Telakan rakennustyöt alkavat välittömästi ja ensimmäiset alukset saadaan työn alle jo syksyn 2017 aikana.