Sunnuntain trilleri päättyi kotivoittoon

Voittoon. Julle Sumén teki ottelun lopussa kolme ratkaisevaa maalia. Kuva: Loviisan Tor
Avainpelaajien Jonas Hällforsin, Andreas Hietalan ja Tommi Taimiston poissaolosta huolimatta Tor otti sunnuntain kotipelissään makean 8-7 -voiton FBC Turusta.

Tor-FBC Turku 8-7

LOVIISA Tor siirtyi ensimmäisen kerran johtoon 22 sekuntia ennen päätösvihellystä.

Nousijat vastassa

Nousijajoukkueeksi FBC Turun taival tämän vuoden salibandydivarissa on ollut sensaatiomainen. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Torin pelaajavalmentaja Peik Salminen kuvaili vieraita jopa sarjan parhaaksi joukkueeksi. Tor ja vieraat olivat ennen peliä tasapisteissä sarjan kolmannella ja neljännellä sijalla.
Ennen peliä muistettiin Peik Salmista sadannen divarimaalin ja Andreas Hietalaa poikavauvan syntymän johdosta. Viimeksi mainittu parantelee edelleen silmävammaansa eikä ollut Torin pelaavassa kokoonpanossa, mukana valmennustiimissä kylläkin.

Torin rosteriin kuului sunnuntaina 14 pelaajaa. Takana oli HIFK-pelistä hankittu voitto. Maaliin Turku-pelissä juoksi Niko Nordström ja ykköskentälliseen Stefan Brusas, Iiro Liede, Julle Sumén, Tuomas Savukoski ja Jesse Tolvanen.

Turku aloitti ottelun pirteästi ja toi pallon Tor-päätyyn. Ensimmäinen vaihto oli pitkä kuin nälkävuosi ja miehiä vaihdettiin lennosta kentälle. Pisimpään taisi ensimmäistä vaihtoa pelata Stefan Brusas. Kakkoskenttään Peik Salminen, Joni Kelloniitty, Jere Jokinen, Conny Lindblom ja Jonathan Flinck. Niko Nordström tuli hyvin vastaan ja torjui laukauksen ajassa 2.02. Kolmoskenttään Matias Palm, Mikko Valto, Markus Hällsten, Alvar Luode ja jo aiemmin kentällä esiintynyt Iiro Liede. Kolmen minuutin kohdalla Markus Hällsten pääsi tekopaikkaan, mutta ei saanut laukausta nousemaan. Tuomas Savukoski oli syöttelypäällä ja laittoi palloa maalille välillä ilmojen halki ja välillä kentän pintaa nuollen.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon ajassa 04.02. Niko Nordström sai pallon lähes kiinni, mutta lopulta Joakim Ervastin roikkupallo liiteli ylänurkkaan. Turku lisäsi löylyä ja Jere Jokisen rangaistus ajassa 05.50 toi vieraille mahdollisuuden ylivoimamaaliin. Turku otti tilaisuudesta vaarin ja siirtyi yv-maalilla 0-2 johtoon ajassa 06.36. Maali oli illan komein. Turun paras pelaaja Antti Keskitalo laukoi siniviivalta pallon yläriman kautta pömpeliin. Onneksi Tor kuittasi maalin nopeasti. Matias Palm syötti Markus

Hällstenin tekopaikkaan ja Markus laukoi lukemiksi 1-2 vain 24 sekuntia Turun maalin jälkeen. Seuraavasta maalista vastasi Turku. Antti Keskitalo toimi taas viimeistelijänä kun vieraat siirtyivät 1-3 johtoon. Turun maalin jälkeen kotijoukkue ryhdistäytyi ja sai hyvän paineen vieraitten maalille. Tässä vaiheessa Turun veräjänvartija Jouni Savonen oli kuitenkin pirteällä pelipäällä ja enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.

Sanottua
Tuntuu että koko ajan oltiin jäähyllä. Pitää muistaa että meillä oli vain 14 pelaajaa ja saatiin voitto kovasta vastustajasta
Peik Salminen
Urheilija

Jäähyily alkaa

Toista erää leimasivat lukuisat jäähyt. Torille tuomittiin toisessa erässä peräti neljä kaksiminuuttista vieraitten kulutettua jäähypenkkiä ainoastaan kahden minuutin verran. Loviisan Tuomas Savukoski oli innokas jäähyilijä ja soitatti George Thorogoodin & The Destroyersin Bad to the Bone -kappaletta peräti kahdesti.

Jere Jokisen ensimmäisen erän rangaistus johti Turun maalintekoon. Samoin kävi toisen erän aluksi kun vieraat siirtyivät 1-4 -johtoon Jeren istuessa jäähyllä. Turun neljännen maalin jälkeen peliin tuli kummallinen sähläysvaihe, jossa pelaajien halu tehdä maali ylitti heidän kykynsä tehdä se. Molemmat joukkueet ravasivat kentällä pallon perässä ilman punaista lankaa. Tuomas Savukoski nousi ajassa 27.25 lupaavasti ja laukoi rystyltä pallon maalivahdin rintaan. Tor sai henkisen yliotteen vieraista pystymällä alivoimamaaliin ajassa 34.30. Tuomas Savukoski istui kaksiminuuttista ja Jesse Tolvanen nousi röyhkeästi maalintekoon. Tilanne oli 2-4. Toinen erä oli Torin hallintaa, mutta runsaat jäähyt sotkivat pelaamista ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vain kerran.

Sanottua
Toinen erä oli Torin hallintaa, mutta runsaat jäähyt sotkivat pelaamista ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vain kerran.
Kalevi Kinnunen
Salibandy mestari

Tor lähti kolmanteen erään kolmen maalin takaa-ajoasetelmista. Tässä vaiheessa kotiyleisö kaipasi maalitykki Jonas Hällforsin apua, mutta onneksi ratkaisijoita löytyi laajalla rintamalla. Ensin Matias Palm pelasi Conny Lindblomin maalipaikalle, mutta palloa ei vielä saatu verkkoon. Toisessa päässä Turku laukoi pallon tolppaan. Kesken Torin rynnistyksen lähti Turku vastahyökkäykseen ja Miika Hämäläinen sai kuin saikin syötettyä Jussi Tammen maalintekoon. Lukemat vartti ennen pelin päättymistä lohduttomat 2-5 Turulle.

Ottelun lopun kannalta oli erittäin tärkeää, että kotijoukkue sai nopean kuittauksen Turun viidenteen maaliin. Vain 20 sekuntia ja pallo oli Turun verkon perukoilla. Lukemat 3-5. Kirivaihe katkesi tilapäisesti Julle Suménin rangaistukseen, jonka aikana vieraat tekivät kuudennen maalinsa. Julle kuittasi jäähynsä tekemällä hetkeä myöhemmin lukemiksi 4-6. Illan kuumin pelaaja Julle Sumén jatkoi hyviä esityksiään ja kavensi lukemiksi jo 5-6 kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria. Jere Jokinen otti rangaistuksen tosi pahaan paikkaan ja Turku onnistui repimään kahden maalin eron ajassa 52.56. Tämä nosti pelin temmon toiseen potenssiin. Iiro Liede laukoi kaukaa Torin maalin päähän vieraista ajassa 56.57. Ottelun käännekohdaksi muodostui Antti Kokon ottama viiden minuutin rangaistus ajassa 57.25. Ensin hattutemppu-Julle Sumén tasoitti yyveellä lukemiksi 7-7 ajassa 58.44 ja loppulukemat niinikään ylivoimalla teki Peik Salminen 22 sekuntia ennen päätössummeria. Sunnuntain trilleri oli näin päättynyt kotijoukkueen riemukkaaseen 8-7 -voittoon.

Peik Salminen korosti lehdistötilaisuudessa vastustajan hyvyyttä.
– Tuntuu että koko ajan oltiin jäähyllä. Pitää muistaa että meillä oli vain 14 pelaajaa ja saatiin voitto kovasta vastustajasta
Torin sairastuvalla olevilla pelaajilla on aikaa toipua, sillä Tor pelaa seuraavan ottelunsa vasta lauantaina 21. tammikuuta vieraissa LNM:ää vastaan.

Markku Lautamäki

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here