Stefan Björkman Konstsamfundetin uusi toimitusjohtaja

Föreningen Konstsamfundet r.f. -yhdistys on valinnut Stefan Björkmanin uudeksi toimitusjohtajakseen nykyisen toimitusjohtajan Kaj-Gustaf Berghin siirtyessä eläkkeelle. Yhdistyksen tiedotteen mukaan Björkman aloittaa tehtävässään ensi syksynä.

HELSINKI Stefan Björkman on koulutukseltaan diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta, ja hän on toiminut eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen varatoimitusjohtajana tammikuun alusta alkaen. Ennen Ilmarista Björkman oli toimitusjohtaja eläkevakuutusyhtiö Eterassa, joka vuodenvaihteessa 2017–2018 yhdistyi Ilmariseen.

Björkmanilla on monipuolinen kokemus rahoitusmarkkinoiden ja elinkeinoelämän aloilta, ja lisäksi hän on toiminut johtajana muun muassa Aktia Oyj:ssä, Kone-konsernissa ja Oral Hammaslääkärit Oyj:ssä. Björkman toimii puheenjohtajana Forum för ekonomi och teknik -talouslehdessä sekä terveyspalveluyhtiö Coronariassa.

– Olen lähes koko urani ajan työskennellyt sijoitusten, investointien sekä omistajaohjauksen parissa. Minulla on kokemusta niin miljardiluokan instituutioista, kansainvälisistä konserneista, start up -yrityksistä kuin kasvuyhtiöistä, Stefan Björkman sanoo.

– Näiden myötä olen myös päässyt seuraamaan Konstsamfundetia sijoittajana sekä omistajana kolmen vuosikymmenen ajan – joskus lähempää, joskus hieman kauempaa. Koska Konstsamfundet on Forum för ekonomi och teknik -lehden osaomistaja, olen lehden hallituksen puheenjohtajana saanut viime vuosina seurata yhdistyksen toimintaa hyvin läheltä. Konstsamfundetin toiminnan laajuus oli iloinen yllätys ja inspiroiva lisä, Stefan Björkman toteaa Konstsamfundetin tiedotteessa.

Toimitusjohtaja Kaj-Gustaf Bergh aloitti tehtävässään vuonna 2006, ja hänen seuraajansa rekrytointi herätti paljon kiinnostusta.

– Hyviä ehdokkaita Konstsamfundetin toimitusjohtajaksi oli ilahduttavan paljon, toteaa hallituksen puheenjohtaja Gunvor Kronman.

– Stefan Björkman valittiin toimitusjohtajaksi hallituksen yksimielisellä päätöksellä perusteellisen rekrytointiprosessin jälkeen. Arvostimme erityisesti monipuolista finanssialan kokemusta ja verkostoja sekä johtamisosaamista, ja Stefan Björkmanilla on kokemusta juuri näiltä aloilta. Lisäksi hän on edellisissä tehtävissään osoittanut hyvää toimintakykyä ja saavuttanut hyviä tuloksia myös vaikeissa toimintaympäristöissä.

Stefan Björkman korostaa tiedotteessaan vastuullista omistamista.

– Tavoittelemme sijoituksille pitkäaikaista tuottoa, ja haluamme toimia kuten vastuulliset ammattimaiset omistajat. Toimintaamme, jonka näkyvimpiä osia ovat KSF Media, Amos Rex sekä Söderlångvikin kartano, tulee harjoittaa kunnianhimoisesti ja rohkeasti.

– Apurahojen ja avustusten käsittelyssä luotamme eri taidealojen parhaisiin asiantuntijoihin. Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat tärkeitä avainsanoja. Teemme monia hyviä asioita, ja tavoitteemme on kertoa niistä entistä paremmin, sanoo Björkman.

Konstsamfundetin omistama KSF Media julkaisee lehtiä Hufvudstadsbladet, Östnyland, Västra Nyland, Loviisan Sanomat, Hangötidningen – Hangonlehti sekä Pyhtäänlehti.