Sporttibaari hotellin alakertaan

Uutta. Vanha Hotelli Degerbyn alakerta saa uuden ilmeen, kun Kristian Vuojärvi avaa paikalle urheiluhenkisen ravintolan. Ensin käynnistetään iltatoiminta, myöhemmin lounaat ja kolmanneksi hotellin aamiaiset. Arkistokuva Auli Henriksson
Loviisalaislähtöinen kokki Kristian Vuojärvi sanoi jo 10 vuotta sitten, että Loviisasta puuttuu sporttibaari. Kohta ei puutu enää, sillä hän avaa urheiluhenkisen ravintolan Degerin kulmaan.

LOVIISA Vanha Hotel Degerbyn alakerta saa uuden ilmeen, kun Kristian Vuojärvi tiimeineen luo ravintolasta urheiluhenkisen ravintolan ja kokoontumispaikan loviisalaisille. KV Restaurants Oy:n Degeri Sport Pub & Dine avaa ovet 13.9.

Vuojärvi kertoo jo kymmenisen vuotta sitten todenneensa, että kaupungista puuttuu sporttibaari ja ajatus on muhinut kaiken muun ohella vuosien aikana.
Degeri Sportin konseptiin kuuluvat myös uusitut sauna- ja kokoustilat ravintolan alakerrassa.
– Pyrimme luomaan ympäristön, jossa voi viettää iltaa, nähdä ystäviä ja katsoa urheilua sekä tuoda yritysasiakkaita kokoustamaan, syömään ja saunomaan, Vuojärvi kuvailee.

Ravintolan ruoka tulee olemaan rentoa käsintehtyä ja rehtiä. Illallisen lisäksi lounas avataan syksyn aikana.
– Ruoka tulee olemaan kautta linjan hyvää koko perheen ruokaa. Saunalle ja kokouksiin tarjoilut on suunniteltu ravintolan tyylin mukaisesti, Vuojärvi luonnehtii.

Erilaisia yhteistyökuvioita

Degerin ravintolan salista ja keittiöstä vastaavat loviisalaiset Heli Eskonen ja Stefan Lindfors.
– Pyrimme siihen että kaikki työntekijämme olisivat paikallisia, Vuojärvi toteaa.

Osa työntekijöistä on jo kiinnitetty ja häneen voi olla yhteyksissä jos on kiinnostunut työstä uudessa ravintolassa.

Ravintolaan on tehty isoa remonttia. Ilme haluttiin muuttaa radikaalisti ja muun muassa baaritiskin pääsee jatkossa kiertämään. Asiakaspaikkoja tulee olemaan noin 120-150. Saunassa on remontti käynnissä myös.

Vuojärven KV Restaurants Oy:n alla toimivat KV Catering, Kokkikoulu Espa, Billnäsin ruukin ravintola sekä kesäravintola Ölvin. Vuojärvi nauraa, että hänellä on poikkeuksellisesti vuorokaudessa 36 tuntia, mutta korostaa, että tietenkin hyvä tiimi ympärillä mahdollistaa laajan toiminnan.

Ravintola jakaa aulan Place to Sleep- hotellin kanssa ja erilaisia yhteistyökuvioita on jo suunnitteilla. Hotellin aamiaistarjoilu tulee jossain vaiheessa ravintolaan. Lisäksi yhteistyötä on jo suunniteltu Loviisan Torin sekä muiden urheiluseurojen kanssa.

Urheilutarvikkeita etsintäkuulutetaan

Ravintola tullaan sisustamaan erilaisilla urheilutarvikkeilla ja muistoesineillä.
– Jos on sellaista urheilutavaraa, jolla on jokin tarina ja jonka haluaa jakaa ravintolan asiakkaiden kanssa, voi yhteydessä suoraan minuun. Olisimme kovin kiitollisia kaikista erilaisista esineistä, joilla voimme jakaa asiakkaillemme loviisalaisen urheilun historiaa, Vuojärvi sanoo.

Loviisalaislähtöinen Kristian Vuojärvi on myös Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja.

Sporttibaari. Kristian Vuojärvi avaa uusimman ravintolansa Loviisan keskustaan konkurssiin menneen Fresnon paikalle Place to sleep-hotellin katutasoon. Kuva: Arto Henriksson.