Sivarikeskuksen vuokrasopimusta käsitellään keskiviikkona

LAPINJÄRVI Lapinjärven kunnanhallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen keskiviikkona. Tärkeimpänä asialistalla on kunnan ja Senaatti-kiinteistöjen 15-vuotisen vuokrasopimuksen hyväksyminen Sjökullan alueella, jossa toimii siviilipalveluskeskus.

Tilojen vuokrauksen lisäksi kunta on lupautunut tekemään mittavia investointeja alueella lähivuosina. Tarkoituksena on peruskorjata kiinteistöjä ja tehdä uudisrakentamista. Hanke toteutetaan useassa vaiheessa, joten se vaatii myös väistötilojen järjestämistä.

Kokoukseen hyväksyttäväksi tuleva vuokrasopimus koskee A-taloa, B-taloa, C-taloa, Koulutustaloa, saunaa, Lastentaloa ja uudisrakennusta.
Vuoden 2018 loppuun voimassa olevasta vuokrasopimuksesta uuteen sopimukseen ei ole otettu mukaan sisäilmaongelmista kärsinyttä Kartano-rakennusta. Sopimuksen ulkopuolelle on jätetty myös Pakkaamo. Tilat korvataan Lastentalolla ja alueelle rakennettavalla uudisrakennuksella, joka pitää sisällään koulutus- ja hallintotiloja sekä auditorion.

Uusi vuokrasopimus ei pidä sisällään siivous- ja vartiointipalveluja, joita vuokralainen ei ole enää halukas ostamaan. Sopimukseen sisältyy kuitenkin alueen ja kiinteistöjen kunnossapito. Sopimus on irtisanottavissa päättymään 10 vuoden jälkeen yhden vuoden irtisanomisajalla. Tässä tapauksessa vuokralainen sitoutuu maksamaan tehtyjen investointien jäännösarvon.

Kunnan puolelta vuokrasopimusneuvotteluihin ovat osallistuneet kunnanhallituksen puheenjohtaja Ulla Onnila, kunnanhallituksen jäsen Benny Engård, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Stefan Carlsson, tekninen johtaja Mauri Kivelä, taloussihteeri Johanna Sjöberg ja kunnanjohtaja Tiina Heikka.