Sähköautolla veneilijä voisi huristaa vaikka Ruukkiin

Loviisan kaupunginhallituksen esitys sähköautojen hankkimisesta ja niiden vuokraamisesta ulkopuoliselle on valtuuston käsittelyssä ensi viikolla. Autoihin ja lataustolppiin tarvitaan lisää rahaa. Valtuustolta pyydetään käyttömenoihin tälle vuodelle 30 000 euroa ja latauspylväsinvestointeja varten 28 000 euroa.

Yksi syy uudenlaiseen malliin on pyrkimys vähentää kaupungin työntekijöiden korkeita kilometrikustannuksia. Osa Loviisan kaupungin henkilöstöstä käyttää nykyisin omaa autoaan työpäivän aikaisiin matkoihin ja nostaa siitä kilometrikorvauksia.

Raatihuoneen, sivistyskeskuksen toimiston ja teknisen toimiston osalta on maksettu viime vuonna noin 40 000 euroa kilometrikorvauksia. Kun kaupungin on joka tapauksessa tehtävä jotain työntekijöiden omien autojen käytön vähentämiseksi, on avaus yhteiskäyttöisistä vuokra-autoista mielenkiintoinen. Loviisa olisi tässä myös edelläkävijöiden joukossa kaupunkina, joka tarjoaa yhteiskäyttöautoja omien työntekijöiden lisäksi muille halukkaille.

”Kesällä sähköautolla voi huristaa mallista riippuen EkoRentin autoilla 160 tai 220 kilometriä. Talvella pakkaskelissä pahimmillaan jäädään puoleen tästä. Siksi lautaustolppien sijaintipaikkoja keskustan ulkopuolella kannattaa miettiä.”

Leasingautoja on ollut kaupungeilla ennenkin, mutta uudenlaiset yhteiskäyttöjärjestelmät mahdollistavat nyt suunnitellun kuvion, jossa autoa voi käyttää kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä. Loviisan työntekijöille varattujen aikojen lisäksi ”tyhjät” minuutit ja tunnit voidaan antaa ulkopuolisten käyttöön. Ulkoisen käytön uskotaan vähentävän kaupungin kustannuksia. Arvioiden mukaan henkilöstön päiväsaikaisen käytön ohella tapahtuva käyttö sekä aktiivinen käyttö iltaisin ja viikonloppuisin voivat tuottaa puolet autoista aiheutuvista kokonaiskustannuksista.

Kustannusten vähentyminen jää vielä tässä vaiheessa karkeaksi arvioksi, mutta lukuja saadaan tietysti sitten, jos ja kun autot ovat paikoillaan ja vuokrattavina. Kustannuksia muodostuu kuitenkin myös autojen päivittäisestä käytöstä. Autot pitää tarkastaa, siivota, pestä ja tarvittaessa viedä huoltoon. Lisäksi syntyy sähkökustannuksia, joten tarkkoja kustannussäästöjä ei vielä voida laskea.

Sähköautojen yhteiskäyttö nostaisi kyllä kaupungin imagoa niin ympäristö- kuin ihmisystävällisyyden kannalta. Voisi kuvitella, että esimerkiksi Laivasillalle tuleville veneilijöille mahdollisuus vuokrata sähköauto ja huristaa vaikka Ruukkiin, on houkutteleva.

Autottomat kaupunkilaiset voisivat ottaa auton tarvittaessa käyttöön tarvitsematta hankkia omaa jos tarve on satunnainen. Vuokraajina voivat olla yksityisten ihmisten lisäksi yritykset, joilla voi myös olla kysyntää vuokra-autolle. EkoRent on yksi tällaisen yhteiskäyttöisten sähköautojärjestelmien tarjoajista, autoja heillä on pääkaupunkiseudun lisäksi ainakin Turussa ja Jyväskylässä, asiakkaina on taloyhtiöitä. Yhtiön politiikka on, että auto vuokrataan ja palautetaan samaan latauspaikkaan.

Auto seisoo latauspaikallaan, josta sen tunnistaa vuokrafirman autoksi kyljen teksteistä. Yrityksen nettisivujen kautta rekisteröidytään ja annetaan maksukortin numero. Applikaation avulla hallitaan auton lukituksia ja myös käynnistystä, avaimia ei tarvita.

Rekisteröitynyt käyttäjä voi olla kuukausimaksullisen tilin omistaja, jolloin vuokraus on edullisempaa kuin kuukausimaksuttomalla, jolloin auton voi ottaa lyhyeksikin aikaa. Auton vuokraus peritään rekisteröityessä annetulta maksukortilta.

Kesällä sähköautolla voi huristaa mallista riippuen EkoRentin autoilla 160 tai 220 kilometriä. Talvella pakkaskelissä pahimmillaan jäädään puoleen tästä. Siksi lautaustolppien sijaintipaikkoja keskustan ulkopuolella kannattaa miettiä.