Ruoka loppunut ajoittain kesken koululaisten väistötiloissa

Kouluruokaa. Ruoka on loppunut syksyn aikana aika ajoin kesken väistötiloissa, joissa loviisalaiskoululaiset opiskelevat.
Vararuokaa ei ole, koska väistötiloissa ei ole mahdollisuutta lämmittää ruokia.

LOVIISA Osa koululaisista on jäänyt aika ajoin nälkäiseksi syksyn aikana väistötiloissa.
Kaupungin ruokapalvelupäällikkö Annika Kuusimurto on kuullut, että ongelmia ruuan riittävyydessä on ollut, mutta tilanteita ei hänen mukaansa ole ollut paljon.
– Ajoittain näin on varmasti tapahtunut. Pyrimme heti lisäämään ruuan määrää. Menekkiä on vaikea laskea etukäteen, hän kommentoi.

Ruoka on loppunut kesken ainakin välillä muun muassa entisen perusturvakeskuksen tiloissa sekä Satamatalossa, joissa molemmissa opiskelee alakoululaisia. Kuusimurto on kuullut muistakin paikoista, joissa ruokaa on välillä kaivattu enemmän, kuin mitä tarjolla on ollut.

Tapaukset ovat olleet sellaisia, että lapsia on joko kielletty santsaamasta, tai heille on kerrottu, että astiat tullaan hakemaan ja ruokailu päättyy, eikä lisää ruokaa voi enää ottaa.

Kuusimurto kertoo, että kaikki koululaiset ovat kyllä saaneet ruokaa, mutta toista tai kolmatta ”kierrosta” ei ole välttämättä enää saanut. Kyse on siitä, paljonko ruokaa ensimmäisinä ruokailemaan tulleet voivat ottaa, niin että myöhemmin tulevillekin jää tarpeeksi ruokaa. Astioita puolestaan tullaan hakemaan, sillä väistötiloissa ei ole niiden pesumahdollisuutta.

Kuusimurron mukaan keskuskeittiö pyrkii reagoimaan ruuan vähyyteen mahdollisimman nopeasti, joko heti, tai viimeistään seuraavana päivänä.
– Ruokaa on viety heti. Päivä menee sekaisin ja vie aikaa, ennen kuin toimitukset ovat perillä. Vararuokaa väistötiloissa ei ole, koska sitä ei niissä pystytä lämmittämään.
– Tiedämme kyllä suosikkiruuat, mutta kristallipalloa meillä ei ole, hän lisää.

Ruuat viedään väistötiloihin lämpö- ja kylmälaatikoissa.
– Pakattavaa on paljon.

Kuusimurto pitää nykytilannetta haasteellisena. Myös ruokaa menee nyt enemmän, kun sitä jaetaan esimerkiksi Harjurinteen koulukeskuksen 600 oppilaan yhdestä yksiköstä 5–6 paikkaan.
– Ruoka pitäisi riittää, mutta sitä ei saisi jäädä yli.