​Konkari ja noviisi. Matias Strandvall kouluttaa Remi Lindholmia kohti Suomen huippua.

Suomen maastohiihdolla on tänä vuonna mennyt erittäin hyvin ja Lahden MM-kisoistakin tuli viisi mitalia.

KONTIOLAHTI Kansallisella tasolla riittää myös hiihtäjiä, jopa enemmän kuin moneen vuoteen. Viime viikonlopun suomenmestaruushiihdotkin Joensuun Kontiolahdella keräsi satoja hiihtäjiä yleisissä sarjoissa ja miesten 30 kilometrillä jouduttiin jopa rajoittamaan osallistumisoikeutta.

19-vuotiaan Remi Lindholmin oli alun perin tarkoitus tavoitella hyvää sijoitusta miesten vapaalla kympillä, joka kuuluu hänen mielimatkoihinsa. Puhelinkeskustelu maajoukkuesprintterin Matias Strandvallin kanssa muutti kuitenkin suunnitelmia. Strandvall, joka on päässyt jo 32 vuoden ikään, halusi kouluttaa uutta ankkuria IF Minkenin viestijoukkueeseen ja ehdotti Lindholmille viimeistä osuutta SM-viestissä. Lindholm suostui tähän ja päätti samalla jättää perjantain pikamatkan väliin ja säästää panoksia lauantain viestiin.

Miesten 4×10 kilometrin viesti menikin IF Minkeniltä suunnitelmien mukaisesti ja nelikko Toni Ketelä, Juuso Haarala, Matias Strandvall ja Remi Lindholm sijoittuivat 12:nneksi. Johan ja Joachim Gustafsson pääsivät myös kymmenen parhaan joukkoon, kun IF Femman oli yhdeksäs. Naisten 3×5 kilometrin viestissä Johanna Lindholm ja Sandra Jordman hiihtivät One Way Pro Teamin joukkueessa, joka oli 29:s.

Haastava keli

Sunnuntaina vuorossa oli massalähdöt, naisilla 15 kilometriä ja miehillä 30 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla. Keli oli erittäin haastava, kun maastoon oli satanut viitisen senttiä uutta kosteaa lunta.

Miesten kisassa noin 130 mieshiihtäjällä oli osallistumisoikeus, heidän joukossaan myös nuortensarjalainen Remi Lindholm. Lähdössä oli tietenkin hässäkkää, kun yli sata miestä lähti tavoittelemaan hyviä asetelmia. Heidän joukossaan oli myös Viron maajoukkuehiihtäjiä. Lindholm epäonnistui hieman lähdössä ja joutui tungoksessa vaatimattomille sijoille. Sieltä hän kuitenkin vähitellen nousi kohti kärkeä ja ensimmäinen 30 kilometrin kilpailu perinteisellä hiihtotavalla onnistui jopa yllättävän hyvin. Lindholm oli lopulta 20:s, jättäen jopa maajoukkuemiehiä taakseen. Hän oli myös selvästi paras nuortensarjalainen, joten viimeistään tämän suorituksen pitäisi viedä hänet ensi vuoden nuorten maajoukkueeseen.

Myöskin vuonna 1998 syntynyt Linnea Henriksson hiihti viikonloppuna kaksi hyvää kilpailua. Perjantain vapaalla pikamatkalla hän oli 54:s ja sunnuntaina sijoitus parani hieman ja hän oli 38:s. Pernajalainen Joachim Gustafsson oli myös hyvässä vauhdissa perjantain kympillä ollen 35:s. Tässä kisassa 179 miestä jaksoi maaliin asti.