Reipasta menoa ihmemaassa

Liikkumaan. Lannevanteen pyörittäminen sujui hyvin Artur, Martina ja Ella Sundstenilta. Kuva Eija Kosonen
Tesjokelainen Sundstenin perhe reippaili joululoman päätteeksi Lasten liikunnan ihmemaassa Loviisan liikuntahallissa sunnuntaina.

LOVIISA Martina ja Peter Sundstenin perheeseen kuuluvat 6-vuotias Ella sekä 5-vuotiaat kaksoset Oskar ja Artur. Heille Lasten liikunnan ihmemaa -tilaisuuksista on tullut koko perheen juttu.
– Olemme olleet täällä jo varmaan kymmenen kertaa, Peter Sundsten laskeskelee antaessaan renkailla odottavalle Oskarille vauhtia.

Hän jatkaa, että lapset tykkäävät liikkumisesta ja erilaisten välineiden kokeilemisesta. Tarjonta on runsas ja osa välineistä sellaisia, joita ei monessa muussa paikassa pääse vapaasti testaamaan.
– On aika mahtavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Nyt lähdimme mukaan näin joululoman päätteeksi.
Peter Sundsten mainitsee, ettei perheessä harrasteta mitään ohjattua liikuntaa.
– Arkiliikuntaa kylläkin. Leikimme ja liikumme pihalla ja leikkipuistoissa.
Martina Sundsten toteaa, että lapset löytävät liikuntahallista kaikenlaista tekemistä ja viihtyvät hyvin.
– Liikun samalla itsekin, enkä vain istu ja katsele lasten menoa.

Liikunnan ihmemaassa liikuntahalliin on tuotu lasten käyttöön renkaita, palloja, patjoja, mailoja, trampoliineja ja monia muita liikuntavälineitä. Pari tuntia kestävän tapahtuman yhteydessä on myös kahvila.

Ihmemaan järjestävät paikalliset yhdistykset. Sunnuntaina vuorossa oli Tesjoen Tähdet eli Tesjoen päiväkodin vanhempainyhdistys. Yhdistykset saavat käyttöönsä pääsylippu- ja kahviotulot.
– Rahoilla hankimme päiväkotiin jotain sellaista ekstraa, jota sinne ei muuten saataisi. Olemme ostaneet esimerkiksi leluja ja karusellin, Nina Rinne ja Malin Ekström vanhempainyhdistyksestä kertovat.

He jatkavat, että Tesjoen Tähdet on ollut järjestäjävuorossa pari kertaa aiemminkin.
– Tällä kertaa täällä on ainakin 70 lasta ja vanhemmat siihen päälle, joten vauhtia riittää.

Lasten liikunnan ihmemaa järjestetään Loviisan liikuntahallissa seuraavan kerran sunnuntaina 21.1. kello 11-13. Sunnuntaina 14.1. ihmemaa pidetään Agricolahallissa Koskenkylässä, Forssöntie 3, kello 11-13. Liikkumaan tulevilla lapsilla on oltava aikuinen mukana.