Reijo Wuorio ostaa Rauma-Repolan entisen konttorin Valkon keskustassa

Työpaikkoja. Rauma-Repola Oy:n entinen konttori ja hehtaarin maa-alue saavat uuden isännän, kun Reijo Wuorion omistama Tolkkisten kiinteistökehitys Oy ostaa kiinteistön ulosottovirastolta 140 000 eurolla. Kauppa ei ole vielä lainvoimainen. Kuva: Arto Henriksson.
Askolalainen sarjayrittäjä Reijo Wuorio on ostamassa Rauma-Repola Oy:n entisen konttorikerrostalon Valkon keskustassa. Noin 3000 neliömetrin suuruisessa, kolmikerroksisessa toimistorakennuksessa on teollisuus-, konttori- ja asuintiloja.

VALKO Elokuussa tehdyssä kaupassa myyjänä oli Itä-Uudenmaan ulosottovirasto, jonka haltuun valkolaismiehen omistama, vuonna 2006 perustettu Valkon Purseri Oy ajautui vuonna 2018 ulosottomenettelyssä. Ostajana on Reijo Wuorion omistama, vuoden 2016 lopulla perustettu Tolkkisten kiinteistökehitys Oy. Toinen tarjouskilpailussa mukana ollut oli ulkomaalainen sijoittaja.

Tilapäismajoitusta ja toimistoja

Lovarin eilen tavoittama Reijo Wuorio muistutti, ettei kauppa ole vielä lainvoimainen.
– Rakennukseen on tarkoitus rakentaa tilapäisiä majoitustiloja (Suomenlahden) telakan työntekijöille, joita on eri puolilta Suomea. Tämä käy telakan kanssa yhteen hyvin kuin nenä päähän. Käyvät aamiaisella satamaruokalassa, ja työpaikka on 800 metrin päässä eikä tarvitse autolla töihin liikkua, Wuorio kertoi.

Askolalainen sarjayrittäjä Reijo Wuorio kertoi yhtiönsä olevan kiinnostunut laajenemaan Loviisan suuntaan. Kuva: Jyrki Hämäläinen/Uusimaa.

Wuorion mukaan Suomenlahden telakan toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin, ja tilauskirjat täyttyneet jonoksi asti. Telakan työntekijöiden tilapäisiä majoitushuoneita on Valkon Purserin tiloihin tulossa kymmenkunta. Hänen mukaansa kiinteistön nykyisten vuokralaisten kanssa halutaan jatkaa yhteistyötä, ja heiltä kysytään toiveita jatkosta.

Haketerminaaleja Loviisaan

– Meillä on lisäksi haketerminaali Porvoon Energian (lämpölaitoksen) pihalla siinä naapurissa, ja lisäksi suunnittelemme isompaa haketerminaalia Loviisan alueelle, mutta siitä kerrotaan myöhemmin. Eli vähitellen ollaan tulossa sinne Loviisan suuntaan, Wuorio valotti.

Itä-Uudenmaan ulosottovirasto myyjänä

Loviisan Sanomien saamien tietojen mukaan kiinteistö kauppahinta on 140 000 euroa, josta käsiraha on jo maksettu. Kaupan on määrä saada lainvoiman ensi viikolla.
Valkon Purseri -kiinteistöyhtiön suurimpia velkojia olivat Verohallinto noin 100 000 euron saatavilla sekä kaukolämpöä kiinteistölle myynyt Porvoon Energia Oy ja sähköntoimittaja Kymenlaakson Sähkö Oy.

Konttori ja yli hehtaari maata

Valkolammentie 2:ssa sijaitsevan kiinteistön maapinta-alan on yhteensä 1,06 hehtaaria Valkon Metalli Oy:n eli entisen Rauma-Repola Oy:n Loviisan tehtaiden alueella. Noin 3000 neliömetrin konttorirakennuksen ulkomitat ovat 20 kertaa 67 metriä.
Rakennus toimi aikanaan Sunds Defibratorin ja sittemmin Valmet Defibratorin sekä Metson konttorina, kunnes yhtiön suunnittelu- ja konttoritoiminta siirrettiin Nastolaan.

Oli ennen yli 100 ihmisen työpaikka

Suunnittelutoimistona toimineessa konttorirakennuksessa työskenteli parhaimpina aikoina yli 100 toimihenkilöä. Toimiston katutasossa toimi Kansallis-osakepankin sivukonttori.
Omistaa myös Valkon Halli Oy:n
Edellisen kerran Reijo Wuorio oli Valkossa ostoksilla, kun Loviisan kaupunki joutui myymään osuutensa talousvaikeuksiin ajautuneesta Valkon Halli Oy:stä, joka omistaa Loviisassa Valkon satamassa Suomenlahden telakka Oy;n vuokraaman telakan hallit, laiturit ja maa-alueet.
Kaupunki myi 600 osaketta eli 24 prosentin osuutensa velkaisesta yhtiöstä 1 eurolla viime vuoden lopulla.

Liikevaihto vahvassa kasvussa

Elokuussa 60 vuotta täyttäneen Reijo Wuorion perustamasta yhden miehen yhtiöstä on kasvanut yritysrypäs, joka työllistää parhaimmillaan lähes sata henkeä.
Yritysryppääseen kuuluvalla Hakevuorella oli liikevaihtoa 2018 noin 14 miljoonaa euroa ja vuodelle 2020 arvioitu liikevaihto on 20 miljoonaa euroa.
Wuorion omistama Hakevuori -yritys on Suomessa kolmen suurimman biohakettajan joukossa.

Linkki: Yrittäjät Uusimaan juttu Reijo Wuoriosta.