Rattijuoppo ajoi autotallin oven läpi Läntisellä Harjutiellä Loviisassa

Rattijuoppo osui oikeanpuoleisesta nosto-ovesta sisälle niin kovalla vauhdilla, että rakennuksen takaseinä pullistui ulospäin. Kuva: Arto Henriksson.
Poliisia paennut vahvasti juovuksissa ollut rattijuoppo rysäytti rajusti autotallin nosto-oven läpi Loviisan Läntisellä Harjutiellä myöhään perjantai-iltana. Kuljettaja ei loukkaantunut, mutta puhalsi poliisin alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat 1,42 promillea.

ANTINKYLÄ Tapahtuma sai poliisin tiedotteen mukaan alkunsa kello 23.35, kun henkilöauto tuli Itä-Uudenmaan poliisin partiota vastaan huomattavaa ylinopeutta. Poliisin kytkettyä hälytysajovilkut ja käännyttyä takaa-ajoon henkilöauto kiihdytti vauhtiaan ja katosi poliisipartion näkyvistä. Näytti siltä, että takaa-ajettu olisi päässyt pakoon.

Hetken kuluttua partio sai kuitenkin hätäkeskukselta tehtävän, jossa tuntematon auto oli ajanut omakotitalon autotallin nosto-ovesta läpi ja kuljettaja oli edelleen autossa. Auto oli syöksynyt rajusti entisen Kurren valinta -kauppana ja myöhemmin yksityisenä ambulanssiasemana toimineen rakennuksen nosto-ovesta sisään Antinkyläntien ja Läntisen Harjutien risteyksessä.

Partio tavoitti autosta henkilöauton kuljettajan, joka ei ollut loukannut itseään mutta puhalsi alkometriin 1,42 promillen lukemat.

Sen jälkeen kuljettaja toimitettiin verikokeeseen, jonka jälkeen hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Tapahtumassa ei sattunut henkilövahinkoja mutta sekä autotalli sekä autotallissa ollut omaisuus vaurioituivat pahoin.

Google Maps-katukuva onnettomuuspaikalta.