Ratapölkkyjä vaihtoon

Ratatöitä. Työt ovat käynnissä Loviisassa Rauhalan tasoristeyksen kohdalla. Kuva: Marita Itävuori
Liikennevirasto tekohengittää Loviisa-Lahti -rataa. Kunnossapidon aluepäällikkö vertaa työtä vanhan villasukan parsimiseen.

LOVIISA Ratapölkkyjä vaihdetaan Loviisassa parhaillaan Rauhalan tasoylikäytävän kohdalla sekä Paavalinkylässä.

Työt keskittyvät lähinnä Loviisan ja Orimattilan välille.

Kunnossapidon aluepäällikkö Markku Ahtiainen Liikennevirastosta sanoo, että kyse on säännöllisestä toiminnasta.

– Hajapölkyn vaihtoa, eli huonokuntoisia vaihdetaan. Tämä on tekohengitystä, ettei radan kunto pääse kokonaan romahtamaan.

Loviisan ja Lahden välillä vaihdetaan kesän aikana noin 5 000 ratapölkkyä. Hankkeen kustannukset ovat noin 0,5 miljoonaa euroa.

Töiden valmistumiseen on varattu aikaa elokuun puoliväliin saakka, mutta urakoitsijan arvion mukaan työt valmistunevat jo heinäkuun puolivälin tienoilla.

Junaliikenteelle töistä ei ole haittaa.

Loviisan ja Orimattilan välillä radan nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa, eikä ratapölkkyjen uusiminen nosta nopeutta.

– Radan tason nostaminen olisi isompi työ.

Ahtiainen sanookin, että pölkkyjen vaihto on lähinnä ”vanhan villasukan paikkaamista”.

Kreosoottipölkyt historiaan

Uudet ratapölkyt on kyllästetty kreosootilla. Kreosoottipölkyistä luovutaan kuitenkin siinä vaiheessa, kun ne kieltävä direktiivi tulee voimaan.

Ahtiaisen mukaan muutos on iso. Korvaavaa ainetta ei ole vielä keksitty.

Siirtymäkausi ulottuu vuoteen 2021. Siihen mennessä kreosoottipölkyille pitäisi löytää korvaaja. Nykyisiä kreosoottipölkkyjä ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa, vaan ne saavat olla käytössä elinkaarensa loppuun. Kreosoottipölkyn elinkaari on kolmekymmentä vuotta.

Kreosoottia on käytetty puunkyllästysaineena pitkään muun muassa ratapölkyissä. Kreosootti on terveydelle vaarallista erityisesti sisältämiensä syöpää ja perimävaurioita aiheuttavien PAH-yhdisteiden takia.