Ratamoottoripyöräilijä toi iloa

Prätkäpoika. Alex Dahlbergia hymyilytti ison moottoripyörän päällä istuskelu. Vieressä pyörätuolissa istuu Ulla Kulju ja punaisen menopelin takana avustamassa piilottelee erityisluokanopettaja Maria Suuronen. Kuva: Mika Mykkänen
Moottoripyörän päällä istuminen oli yhteisen tapaamisen kohokohta.

LOVIISA Generalshagenin koulunerityisluokka sai erityisen vieraan tiistaina, kun itsekin pyörätuolia käyttävä Koskenkylässä asuva ratamoottoripyöräilijä Ulla Kulju kävi vierailulla. Aina positiivinen Ulla toi valoa monen nuoren erityisluokkalaisen päivään.
– Olen tehnyt jonkin verran kouluvierailuja. Loviisassa en aiemmin ole näitä tehnyt, koska kukaan ei ole kysynyt, hän totesi.

Erityisluokanopettaja Maria Suuronen oppilaineen oli pohtinut paralympialaisia. Tässä yhteydessä ajatus erityismoottoriurheilijan tapaamisesta nousi esille. Hänkin tunnustaa miettineensä, että kehtaanko kysyä Ulla Kuljua vierailulle. Onneksi rohkeni.
– Minä tulen mielelläni kertomaan kouluille, Kulju sanoi.
Erityisluokan oppilaat saivat nähtäväkseen muun muassa moottoripyörän kyydistä kuvatun videon ja lasketteluvideon.

Erityisluokkavierailun jälkeen vuorossa oli hieman pidempi luento Generalshagenin 5. – 6. luokkalaisille. – Pitkään istuin heidän kanssaan luennon jälkeenkin juttelemassa, Kulju kertoi keskiviikkona. Hänen mukaansa päivästä jäi hänelle itselleenkin hyvä mieli.
– Ihan mahtavaa. Oli aivan ihana nähdä, miten muksut oli innoissaan ja se että sain niille hymyn kasvoille. Oli kyllä huikea fiilis.

Kouluvierailuilla pääviesti oli se, että elämässä kaikki on mahdollista, kun vain uskaltaa haaveilla ja kulkea kohti unelmiaan. Kulju on tästä hyvä esimerkki. Hän loukkaantui lumilautailuonnettomuudessa ja joutui pyörätuoliin. Vammautuminen ei vauhtia vähentänyt.

Hän on ollut menestyksekäs vammaislaskija, seinäkiipeillyt vammautumisen jälkeen ja ajaa nyt kilpaa erikoisvalmisteisella moottoripyörällä Suomessa ja muualla maailmalla.

Mika Mykkänen
mika.mykkanen@lovari.fi

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here