Rantatiestä tulee vielä kelpo

Heti alkuun on syytä todeta, että Loviisan uusittu Rantatie on kokonaisuutena suorastaan hieno ja koko alakaupungin komistus, joka kasvattaa alueen kiinteistöjen arvoa ja alueella liikkuvien viihtyvyyttä.
Kaupungin keskeisimmällä paraatipaikalla ollut vanha Rantatie kuoppineen ja kirjavine asvalttipaikkoineen oli ennen peruskorjausta vuosikausia nolo häpeäpilkku pikkukaupungille.
Vanhan Rantatien kraatereista julkaistiin silloin useita kuvia ja sadatteluja sosiaalisessa mediassa.

Tällä hetkellä uudenkin Rantatien maine on päässyt mustumaan pahoin sosiaalisessa mediassa. Eikä syyttä.
Vaikka Rantatien rakentaminen on vielä kesken eikä urakkaa ole luovutettu tilaajalleen Loviisan kaupungille, on tien terävistä reunakivistä ja etenkin hidastetöyssyistä noussut aiheellisesti melkoinen poru muun muassa Loviisan Sanomien Facebook-ryhmässä ja muuallakin somessa.
Koska tietä on pyritty pitämään rakennusaikanakin avoimena liikenteelle, on kadulla sattunut jo poikkeuksellisen suuri määrä eriasteisia ajoneuvovahinkoja pahaa-aavistamattomille autoilijoille.
Useat autot ovat saaneet hidastetöyssyjen kohdalla osumia öljypohjiinsa, pakoputkia on vaurioitunut ja helmapeltejä on hajonnut niin edessä kuin takanakin.

Viime viikolla uutisoitiin asuntovaunun pohjan karahtamisesta Rantatien pintaan niin tiukasti, ettei raskas vetoautokaan päässyt siitä irti ilman ulkopuolista apua.
Oma lukunsa ovat olleet tien terävät kiinalaiset reunakivet, jotka ovat viiltäneet puhki varmuudella ainakin kuusi autonrengasta. Todennäköisesti enemmänkin.
Vahinkoja on sattunut keskeneräisellä työmaaosuudella, mutta myös valmiilla tai ainakin valmiilta näyttävällä katuosuudella.

Loviisan kaupunki on saanut ja saamassa useita vahingonkorvausvaatimuksia, joista ainakin osa lienee täysin aiheellisia.
Rantatien työmaasta ja töyssyistä on ollut varoittamassa asianmukaiset liikennemerkit väylän molemmissa päissä.
Siitä huolimatta lähtökohtana tulee olla, että tieliikenteeseen hyväksyttyjen katsastettujen ajoneuvojen tulee voida liikkua yleisillä teillä ja kaduilla ilman vahingonvaaraa, mikäli kuljettaja noudattaa liikennesääntöjä sekä sopivaa tilannenopeutta ja riittävää varovaisuutta.
Tai jos ei, niin korkeus-, leveys-, paino- tai muista rajoituksista on ilmoitettava liikennemerkein hyvissä ajoin.
Loviisassa on voitava liikkua vaikka limusiinillä.
On kuitenkin todennäköistä, etteivät terävät reunakivet ole mitenkään lakien ja asetusten vastaisia. Vastaavia on eri puolilla Suomea.
Huonoa mainosta ne ovat silti Loviisan kaupungille, jos esimerkiksi kymmenet turistit repivät renkaansa Loviisassa.
Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä nähdä, että Rantatie on vielä tämän viikon ajan kesken.

Loviisan kaupunki on kuitenkin kuulostellut tienkäyttäjien kritiikkiä herkällä korvalla ja varautunut myös vahingonkorvausvaatimuksiin. Hyvä niin.
Kaupunki on myös jo päättänyt hioa terävät reunakivet pyöreämmiksi ainakin pysäköintitaskujen sekä Rantatielle tulevien liittymäkatujen risteysten kohdilla, joissa suurin osa rengasrikoista on sattunut.
Myös hidastetöyssyjen korkeudet ja muutkin mitat on tarkoitus tarkastaa sekä tehdä niihin tarvittavat muutokset, jotta tiellä voidaan liikennöidä turvallisesti niin jalankulkijoiden kuin myös autoilijoiden näkökulmasta.
Kaikki eivät pidä shikaaneista eivätkä hidasteista, mutta on todennäköistä, että uudesta Rantatiestä tulee tarvittavien muutosten ja korjausten jälkeen hieno ja toimiva aiempaa turvallisempi sekä viihtyisämpi kulkuväylä.
Merkittävästi parempi kuin entinen Rantatie. Kop kop.