Rantatien katastrofi

Rantatien korjauksen lienee suunnitellut maisema-arkkitehti, jolla ei ole mitään käsitystä turvallisesta autoilusta. Rantatien uusi reunakivetys ja parkkisyvennysten reunat ovat yhdeltä ominaisuudeltaan sahalaitainen veitsijono. Tämä tulee rikkomaan runsaasti autojen renkaita.

Kun Loviisassa on jokin suurempi tapahtuma ja paljon vieraita ( ”vanhat talot”), niin useat rengasrikot eivät ole hyvää mainosta. Terävä särmä voi heittää myös auton poikittain, polkupyörän tai vaikka rollaattorin nurin.

Rantatien töyssyt ovat mielestäni liian korkeita. Tarvitaan lähinnä citymaasturi, jotta töyssyt voi ylittää ilman auton pohjakolhuja. Osa autoilijoista siirtynee Puutarhakadulle, joka ei liene tarkoitus.

Rantatiehen tehty uloke Vesikujan kohdalla ja Tullisillalle kääntyessä tehty pullistuma ovat todella vaarallisia etenkin talvella. Kaikkein pahin on Antikyläntieltä Kapteenintielle käännyttäessä tehty tielinjaus, joka ei salli kahden auton kohtaamista, vaan toisen on odotettava.

Mielestäni tielinjan pullistumat on pikaisesti korjattava, jotta autot voisivat liikkua turvallisemmin. Lisäksi tulisi hioa kaikki reunakivet pyöreämmiksi. Se maksaa ehkä enemmän kuin mitä kiinalaisten kivien ostossa säästettiin, mutta se on parempi tehdä ennen talvea, jotta kaupunki ei joudu kohtuuttomiin korvauksiin.

En kyllä ole varma onko kaupunki korvausvelvollinen, mutta ainakin aihetta olisi.

Jussi Helske