Puhe. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson (r.) piti Rantatien avajaispuheen.
Sää suosi Rantatien avajaisia. Kaupunkilaisia saapui paikalle runsaasti.

LAIVASILTA Kokonaisuudessaan noin pari miljoona euroa maksaneen Rantatien peruskorjauksen avajaisia juhlittiin monin tavoin lauantaina. Tien vihki käyttöön Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson (r.)

– Keskustelu Rantatien perusparantamisesta ja liikennejärjestelyistä on jatkunut niin kauan kun minä muistan. Paljon on keskusteltu siitä miten hyvä tien kunto on, ja ajetaanko tiellä liian lujaa vai liian hiljaa, Andersson muisteli vihkiäispuheessaan.

Hän painotti, että liikenneturvallisuuden ja vesihuollon parantaminen ovat olleet keskeisiä syitä remonttiin.

Andersson piti hyvänä, että keskustelua tien perusparannuksestä käytiin myös sen jälkeen, kun projekti lähti käyntiin. Mielipiteitä ilmaistiin myös tien valmistumisen jälkeen.

Yleisöä. Kaupungilaisia saapui Laivasillalle sankoin joukoin juhlistamaan korjattua Rantatietä.

– Minusta siinä ei ole mitään huonoa, että meidän paraatitiemme järjestelyistä keskustellaan. Luulen, että kaikki olemme kuitenkin samaa mieltä siitä, että kaikkein tärkein on liikenneturvallisuus.

Hän kiitti Rantatien lähialueen asukkaita ja autoilijoita kärsivällisyydestä.

– Haluan samalla kiittää Markus Lindroosia ja viranhaltijoita siitä, että tämä projekti on saatu valmiiksi.

Virallisen osuuden lisäksi Laivasillalla oli tarjolla viihdyttävää ohjelmaa iltapäivätansseineen, ilmaisine leijonamakkaroineen ja hillomunkkeineen. Suola-aitassa oli mahdollisuus katsella kuvaesitystä Rantatien eri vaiheista ja kunnostustöiden etenemisestä.