Rantarataterveisiä Rinteelle

Terveisiä. SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle tehtiin selväksi, että loviisalaiset haluavat rantaradan. Kuva: Eija Kosonen.
Rantarata nousi loviisalaisten keskeisimmäksi puheenaiheeksi SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen lauantaisella vierailulla. Rinne ei ottanut yksittäisiin ratahankkeisiin kantaa, mutta totesi, että loviisalaisten viesti tuli ymmärretyksi.

LOVIISAN TORI SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vieraili lauantaina Loviisassa EU-vaalien merkeissä. Torille kokoontunutta yleisöä kiinnostivat enemmän kuitenkin ratahankkeet.

– Idän suuntaan tarvitaan jotain, mutta en halua ottaa kantaa yksittäisiin hankkeisiin. Ratahankkeita toivotaan joka suuntaan, mutta niistä päättäminen saa nyt jäädä odottamaan, Rinne mainitsi.

Meneillään olevien hallitusneuvottelujen hän totesi sujuneen siinä hengessä, mitä vaalit kertoivat. Muutosta halutaan. Neuvotteluja vetävä Rinne sanoi, että neuvotteluissa esillä ovat olleet esimerkiksi eriarvoisuuskehityksen pysäyttäminen, reilu työelämä ja ilmastonmuutoksen torjuminen.

– Hallitus ei ehdi syntyä vielä ensi viikolla, mutta hallitusohjelma saattaa valmistua. Yhteiset näkemykset neuvottelupöydistä saadaan todennäköisesti tiistaina, jonka jälkeen puheenjohtajat alkavat käydä niitä läpi.

Tärkeät vaalit

Rinne halusi muistuttaa kansalaisia EU-vaalien tärkeydestä ja patisteli jokaista äänestämään.

– EU on rauhan ja vapauden tuoja. Sen pitää olla myös tavallisen ihmisen näköinen hyvinvoinnin tuoja niin, että jokainen kokee elämänsä paranevan.

Rinne korosti, että vain yhteistyötä tekemällä voidaan pärjätä.

– EU:ssa pitää korjata sitä mikä on rikki, mutta ei rikkoa sitä mikä on ehjää.

Hän toivoi, että vaaleissa äänestysprosentti nousee korkeammaksi kuin viimeksi, jolloin se jäi alle 40 prosenttiin.

– Toivon, että vaaliväsymys ei iske. Nämä ovat tärkeät vaalit. EU:ssa päätetään asioista, jotka vaikuttavat kaikkien elämään, vaikkei sitä aina tule muistettua.

Lisää Rinteen vierailusta tiistain lehdessä.