Rainer Henriksson Loviisan keilamestariksi

Kolme kultamitalistia. Naisten mestari Gea Tainio, B-luokan mestari Jari Salovesi ja oikealla A-luokan sekä veteraanien mestari Rainer Henriksson. Liiton 125 jäsenestä 67 osallistui kisoihin. Kuva Per-Erik Hägg
Loviisan kaupungin keilamestaruuskilpailujen alkukilpailut käytiin keilailuliiton kevätkilpailun yhteydessä.

RAUHALA A-mestaruusluokkaan osallistuvat ne keilaajat joiden henkilökohtainen keskiarvo on yli 180 ja B-mestaruusluokkaan ne joiden keskiarvo on 180 tai sen alla. Lisäksi kilpaillaan suorana loppukilpailuna naisten, juniorien, seniorien, veteraanien sekä joukkuemestaruudesta. Alkukilpailun tulosten perusteella A- ja B-luokkien kahdeksan parasta keilaajaa pääsi loppukilpailuun, joka käytiin 9.5. Loppukilpailuissa keilattiin viisi sarjaa ilman tasoituksia.

A-finaalissa Rainer Henriksson (KK-Team) oli ylitse muiden. Hän teki viiteen sarjaan tuloksen 1224, mihin vaaditaan upea sarjakeskiarvo noin 245 pistettä. Sillä hän jätti hopeamitalistin, seurakaverin Ilari Uusnäkin, melkein 200 pisteen päähän. Kolmanneksi tuli Veikko Kalliola (Leka-86) vain 10 pistettä Uusnäkille hävinneenä. Parhaat sarjat A-finaalissa heittivät Rainer Henriksson (249, 279 ja 247), Henrik Heinonen (277) Ilari Uusnäkki (269).

B-finaali

B-finaalin voitti Jari Salovesi (LoVi) noin 50 pisteen erolla Jyrki Laaksoon (LoVi). Kolmanneksi keilasi WSK:n Taisto Lamberg ja oli 25 pistettä edellisen perässä. Parhaat sarjat B-finaalissa heittivät Jari Salovesi (252) ja Jyrki Laakso (231).
Suoraan alkukilpailujen tulosten perusteella jaettiin erikseen mitalit naisille, senioreille ja veteraaneille. Alueelta löytyy vain muutama juniori ja kilpailuun osallistui vain Riku Kovanen (Lo-Star). Sääntöjen mukaan mestaruuksia ei jaeta jos osallistujien määrä luokassa on alle kolmen. Kultamitali Kovaselle kuitenkin annettiin ja tulokset kirjataan tilastoihin.

Per-Erik Hägg

Luokkien kolme parasta:
Naiset: 1. Gea Tainio (KK-Team), 2. Tuulikki Weckman (KK-Team), 3. Leena Byckling (KK-Team)
Veteraanit: 1. Rainer Henriksson (KK-Team), 2. Pentti Uotinen (loVi), 3. Herbert Stålström (KK-Team).
Seniorit: 1. Jouni Kekkonen (Leka-86),2. Jyrki Laakso (LoVi), 3. Tuulikki Weckman (KK-Team).
Juniorit: 1. Riku Kovanen (Lo-Star).
Joukkuemestaruus: 1. Leka-86 (Heinonen, Kalliola, Kekkonen ja Petroff), 2. KK-Team, 3. LoVi.